12

Tag mig sammen…

Nu er der jo, n?sten per tradition, noget med at vi kvinder skal fors?ge at undg? at blive gravide i de fleste perioder, af vores liv. S?dan er det for de fleste af os. Enkelte bekender sig til troen p?, at de b?rn der nu engang m?tte komme, er velkomne. Det g?r jeg ikke.

Jeg har rigeligt at g?re, n?rmer mig alligevel den alder, hvor den slags vil blive betragtet som latterligt, f?r blodpropper af at b?re b?rn og gider i det hele taget ikke, hvorfor jeg stadig ? som i st?rstedelen af mit liv ? g?r en indsats for ikke at blive gravid.
image Da jeg var yngre, var det let nok. P-pillen var jo opfundet, den var smart, pakket i sm? praktiske dagsinddelte lyser?de foliepakker, s? det ikke kr?vede megen hjerneaktivitet, at s?rge for at ?det frygtelige? ikke skete og jeg skulle v?re mor i utide. Alligevel skal jeg gerne indr?mme, at der skete uheld dengang, men ingen af dem med f?lger.

Jeg bekendte mig alts? til pillen. Den passede godt til mit sangvinske temperament. Det var ikke n?dvendigt med de store forberedelser, n?r det pludselig kom over mig. Jeg skulle bare huske den pille ?n gang i d?gnet og det gjorde jeg da? s?dan cirka?

Siden hen kom s? endelig den tid, hvor ?det frygtelige? faktisk ville komme ganske belejligt. Det var tiden, hvor jeg gerne ville v?re mor. Jeg smed de lyser?dt indpakkede piller i skraldespanden efter at have spist dem hver dag i 12 ?r. Jeg messede utr?tteligt, at NU skulle min krop endelig finde sig selv igen og jeg forventede, at det ville tage tid med alle de kemikalier jeg havde udsat den for gennem ?rene.

Der gik ikke ?n m?ned, s? var jeg gravid og d?n ?tilbage til naturen?, kunne jeg godt glemme alt om. Til geng?ld havde jeg s? 9 m?neder, hvor jeg ikke skulle indtage, montere, pakke ud eller p? anden vis koncentrere mig om ret meget andet end den sindsygt l?kre krop, jeg pludselig blev udstyret med.. og s? naturligvis manden i huset, ikke at forglemme, den stakkel?

Ti dage efter f?dslen af mit f?rste barn, blev jeg indlagt p? Bispebjerg Hospital med 2 blodpropper. Jeg havde det godt med at v?re gravid, men det havde min krop ikke. Her fra var pillen ikke l?ngere var en mulighed. Det var slut med at have det nemt og bekvemt.

Jeg husker stadig l?gen, som skulle informere mig om pr?vention efter f?dslen. Jeg husker ogs?, hvordan jeg havde sv?rt ved at tage ham alvorligt, men uagtet det latterlige i hans skolel?rer-fra-50?erne facon, s? skulle jeg jo tage en beslutning ?for man kan jo godt blive gravid selvom man ammer Liselotte?!?, som han sagde.

Det endte med en spiral. Jeg indr?mmer det. Jeg er udisciplineret og ikke specielt fornuftig, n?r det kommer til laster og lyster, s? det skulle v?re bekvemt, nemt og p?lideligt og ikke mindst totalt uden krav om fornuftig opf?rsel, n?r f?rst vi var n?et til det sjove ?og en spiral er jo god, n?r du nu HAR f?dt Liselotte?, som l?gen s? bel?rende anf?rte.

Spiralen fulgte mig nogle ?r, blev fjernet igen, da jeg gerne ville v?re gravid og som sidst, skulle jeg bare se mandens bagdel i et par slidte Lewis og der var gevinst. Graviditeten denne gang var lige s? god som sidst og efterf?lgende var der egentlig ingen grund til overvejelser. Spiralen havde fungeret up?klageligt, s? naturligvis blev den valgt endnu en gang.

Jeg kan ikke t?le hormoner ? blodpropperne, som du m?ske husker, s? det blev endnu en gang en af de hersens oldnordiske spiraler med kobbertr?d, som forhindrer ?det frygtelige? i at ske. Denne fungerede ogs? up?klageligt.

Det har den faktisk gjort lige siden. I 11 lange ?r. Endda uden at g?re opm?rksom p? sig selv, for den slags skal nemlig skiftes efter 5 ?r, men eftersom den er ganske uden advarselsblink, sm? elektriske impulser eller andre smarte ting, som kunne g?re mig opm?rksom p?, at den forl?ngst har overskredet sidste salgsdato, ja s? gik det lige op for mig, at jeg satser mere p? renomm? end fornuften og den slags straffer ?den store og stygge Bastian, som ind imellem er forkl?dt som Nemesis? med ?det frygtelige?, hvis man er uopm?rksom bare et enkelt sekund eller ti?

M?ske jeg skulle g?re noget alvorligt ved det? inden hammeren falder og rammer min storet??

Du vil sikkert også kunne lide