8

Sellerisuppe

Jeg har s?dan en lyst til kartoffel/selleri suppe. M?ske er det fordi jeg ved, at jeg ikke skal have det. M?ske er det fordi jeg ved, at denne aften kommer jeg til at klare mig selv p? madfronten. Resten af familien skal have pap fra McDonald, s? jeg m? vist tage mig en rugbr?d i stedet for og s? ellers overveje, om ikke suppen kan laves i morgen.
Sellerisuppe
Foruds?tningen for nydelse er naturligvis, at man kan lide selleri, ellers kan suppen bestemt ikke anbefales, for den smager af det den er, men jeg elsker selleri i moderate m?ngder.

Jeg kan lide den cremede konsistens, som kommer med fl?den. Nej, den er ikke sund, men den smager s? englene synger og en smule fl?de skal ingen v?re bange for. Det g?r os milde, bl?de og runde.

En porre og en bagekartoffel sk?res i sm? stykker. Et l?g pilles og sk?res ligeledes i sm? stykker. 2 flotte bundter bladselleri renses og sk?res i 1 cm stykker (gem toppen til drys p? suppen). En smule sm?r bruser af i gryden og nu kommes f?rst porre og l?g i. De steges bl?de, men skal ikke tage farve. Kartoffel- og selleristykkerne kommes ved og det hele f?r lov til at sm?simre under omr?ring i et par minutter, inden jeg h?lder knapt 1 liter bouillon ved (nok 7-8 dl og det skal v?re h?nse af slagsen). Herefter f?r det hele lov til at koge 1 times tid, hvorefter jeg purerer det og tils?tter 1-2 dl fl?de og salt og peber. Varm det godt igennem og server det med et drys selleriblade og et stykke godt br?d. Uhm?

Du vil sikkert også kunne lide