4

Drage, vis tænder!

Efterår er dragevejr og vi har altid elsket drager. Tidligere var det Dyrehaven, som stod for skud, når dragerne skulle sættes op. På milde efterårsdage, kunne man se os trave op i nærheden af Eremitageslottet med Alexander i barnevognen, Godt pakket ind sad han og tronede, mens de voksne løb rundt og legede til stor moro for ham. Han elskede synet af dragen, som fløj afsted på skyerne.

image Når kulden blev for meget, fandt vi termokanden med den varme kakao frem. Vi drak den i store varme slurke og Alexander sad lykkelig i den nedadgående sol, med kakaooverskæg og glade forældre, som endnu en gang havde haft en skøn dag med masser af frisk luft og tonsvis af grin, fordi ingen af os er spor professionelle, når det kommer til at sætte drager op. Til gengæld har vi altid syntes det var sjovt.

Sidste lørdag i efterårsferien lokkede vi altid familie og venner med til dragedysten ude i Dyrehaven. Vi pakkede madkurve, termokanderne var fyldte med kaffe, te og kakao og frugten plukkede vi af træerne lige inden vi tog hjemmefra.

Hvert år skete det forunderlige. På ganske få minutter forvandledes voksne mænd og kvinder sig fra at være alvorlige, ansvarlige forældre til et sammensurium af glade, livlige, grinende voksne, som gad løbe og lege og var nærmest utrættelige. Lige så energiske, som de sønner og døtre, som med forundring i blikket kiggede langt efter far, når han grinende og med røde kinder endte med at sætte sig på numsen i bar iver for at overgå naboen i kunstneriske tricks med dragen.

image Dragen følger os stadig, som et af familiens samlingspunkter. Det er ikke længere Dyrehaven, som danner rammen om vores drageflyvning, men ofte Vesterhavet. Vi flyver på stranden ved Rødhus. Vi flyver med drager, som giver udfordringer, men fortsat er sjove at lege med.

Dragerne ligger permanent i bilen, så de med et snuptag kan forvandle en ganske almindelig eftermiddag til en sjov oplevelse og de kan bruges alle steder, når bare vejret vil. Vi har efterhånden fået forskellige modeller, som hver især har deres specielle styrker. Der er naturligvis også “tøsedragen”, som er den Oline og jeg har det sjovest med. Den kan vi styre uden problemer og selv i kraftig blæst, vælter den os ikke omkuld.

Jeg har til gengæld endelig fundet gaven til Kenneth. Jeg har fundet dragen, som vil give ham udfordringer nok for en stund, så jeg vil foreslå ungerne, at vi snarest investerer i de gode grin det giver, at være deltager i hans umiddelbare glæde ved at flyve en drage og så må vi hellere se af at få fundet det varme tøj frem af gemmerne, for den slags er nødvendig, når man har lyst til drager og Vesterhavet…

image

Superpræcis team-drage fra HQ, rost til skyerne af utallige professionelle og drageentusiaster. Dejlig stor 240 x 120 cm, men alligevel superlet med 6 mm kulfiberskelet og Ventex-sejl. Samlet vægt 309g.

Dragen udmærker sig desuden ved næsten ubegrænsede trickmuligheder og stor præcision.

Dragen kan købes hos DrageCity, som sender den samme dag, så det bliver ikke meget nemmere at gøre ham glad. De har forøvrigt et stort udvalg af forskellige drager, som modsvarer ethvert erfaringsniveau og ellers kan man jo altid bygge sin egen klassiske drage. Der findes en god instruktion her (pdf-fil) og med lyst til mere, kan jeg anbefale dig at tage et kig her, hvor det vrimler med engelsksprogede varianter.

Har du brug for et sted at flyve med drage, kan du måske finde din by her…

Du vil sikkert også kunne lide