17

Den ældgamle sang…

Nu skal der altså ikke lyde forargede ramaskrig her fra, når salgsblog og de metoder der introduceres på den offentliggøres, for der er ikke nyt under solen på den. Det er jo sådan den kage skæres.

Manipulation er sælgers fornemste våben og basiskendskab til psykologi giver de bedste kort på hånden, når der skal sælges sand i Sahara. Vi er nemlig så uendeligt nemme at flytte og behovsskabende salgstaler handler bare om simpel psykologi og en smule godt skjult manipulation, længere er den ikke.

Det er ældgammel viden, som enhver god handelsmand har benyttet sig af gennem årtusinder. Nogle er rigtigt gode til det. De tjener millionerne og lever så med, at de er tjent gennem almindelig, men dog talentfuld manipulation. Andre får på et tidligere tidspunkt den dårlige smag i munden og opgiver, men metoderne er ældgamle og veldokumenteret anvendelige. Udbytterige endda, hvis man er god til det.

At være god til at manipulere er klart et fordelagtigt talent at have. Det giver de bedste kort på hånden, når der skal kæmpes uanset om det er på den ene eller den anden front. At kunne manipulere med mennesket er magt, men med magt følger ansvar og det er vel her, man tydeligst ser om talentet rækker ud over grådighed.

Om man skal forarges over telemarketing og de salgsmetoder de benytter, skal jeg ikke gøre mig til dommer over, men der er intet overraskende i, at det er sådan sælgerne opdrages til succes, for det er altså ikke stor kunst, at få solgt dig og mig et avisabonnement vi ikke vil have, hvis vi ikke er knivskarpe og klar på, at de netop manipulerer.

Hvorfor tror du, at de fleste telemarketingsælgere ringer mellem 17-21?

Du vil sikkert også kunne lide