Søster har spist, så hun er ved at revne. Mor gjorde det samme og resten af familien holdt sig sandelig heller ikke tilbage. Nystegte fiskefrikadeller med kartofler og gulerødder – hvem kan lade den slags stå. Det har været rigtigt hyggeligt og så lykkedes det mig endelig at finde den perfekte kombination af alle ingredienserne til en amerikansk æbletærte. Den smagte så englene synger endnu!
Jeg kommer aldrig nogensinde mere til at eksperimentere med det her. Denne tærte blev intet mindre end perfekt, så der er ikke grund til at sætte heldet over styr…
Opskriften kommer lige her, hvis du skulle få lyst. Jeg kan varmt anbefale den.
Dej:
150 gram margarine
en teskefuld salt
250 gram mel
fem til syv spiseskefulde koldt vand
Margarinen SKAL have stuetemperatur inden du hakker den sammen med mel og salt. Gør det med en gaffel – det går stærkt. Når margarinen er fordelt jævnt kommer du iskoldt vand ved dejen for at samle den. Brug en skefuld ad gangen og stop med vandet, når dejen er blevet ensartet uden at klistre.
St dejen i køleskabet i mindst en time. Herefter deler du den i to og ruller den ud til henholdsvis bund og top på tærten. I toppen stanser du lufthuller – enten med en gaffel, eller som jeg har gjort det, med en lille kageform. Læg dejbunden i tærtefadet og sørg for, at den kommer helt op til og et stykke over kanten. Det er vigtigt, at tærten lukkes tæt inden den sættes i ovnen.
Fyld:
syv-otte store skrællede æbler (fjern kernehus og del æblet i både du halverer)
tre spiseskefulde mel
250 g sukker
to gode teskefulde kanel
Amerikanere ynder at komme revet muskat i blandingen ovenfor, men det bryder jeg mig ikke om. De kommer også gerne smørklatter på toppen af æblebjerget inden dejlåget lægges på – det gør jeg heller ikke – den behøver slet ikke al det fedt…
Sukker, mel og kanel blandes i en skål. De ituskårne æbler vendes i blandingen – sørg for, at alle æbler bliver dækket af blandingen. Den sørger for, at æblesaften jævnes under bagningen, så tærten indeni bliver nærmest cremeagtig, når den er færdigbagt.
Fordel æblestykkerne på tærtebunden. Læg dejlåget på og sørg for at lukke bund og låg sammen – brug evt. en gaffel til at klemme de to flader tæt sammen. Pensl med æg og pynt evt. med de tidligere udstansede figurer. Bag tærten ved 200 grader i 40 minutter og servér den med iskoldt flødeskum eller vanilleis.
59 kommentarer
Birgitte
6. november 2024 at 07:43Fantastisk kage! Jeg holdte fødselsdag og bagte 3 i forvejen (bagetid minus 10 minutter), frøs dem ned og tog dem op om morgenen til optøning. Inden serveringen fik tærterne de sidste 10 minutter og de var som nybagte. ALLE var vilde med dem.
Rasmus
12. oktober 2014 at 16:30Vildt lækker tærte! Er glad for, at jeg klikkede ind på din hjemmeside :)
Stine
20. oktober 2013 at 00:46Super lækker- min første pie- og den var perfekt!
Anja Højløkke
25. januar 2013 at 12:58Super Super Super lækker Pie. Har aldrig smagt det før, men hold nu op hvor skal den bare deles ud :-) Den er SÅ lækker
Rikke
12. november 2012 at 17:31Uhm den er god. I lørdags vandt vi 3. Pladsen med den til en kagekonkurrence med ca 60 forskellige kager. Jeg bager den med fuldkornsmel, det kan gøre det lidt sværere at rulle dejen ud, men så lægger jeg dejen i mellem to stykker bagepapir smurt med lidt olie og ruller det ud der i mellem, så går det supernemt. Jeg Sparer også lidt på sukkeret, det gør den slet ikke dårligere. Nam nam
kjeld
21. september 2011 at 20:31det gør du også mhs til at skrive at der skal prikkes huller med gaffel , min fejl sorry ;)
kjeld
21. september 2011 at 14:00skal den ikke prikkes i låget inden den komme ind , min tærte var ikke prikket og der blev et luftrum inden i den da den var færdig
Liselotte
21. september 2011 at 17:52Jo, det er en god idé, Kjeld og det skriver jeg også i opskriften, at man skal gøre :-)
Laura
24. juli 2011 at 10:24Fantastisk opskrift! Har lavet den et par gange nu, men den måtte simpelthen på menuen til min fødselsdag :)
Susie
1. maj 2011 at 15:15Uhm – familien elsker æbletærte og jeg hader varme æbler, så jeg har været svær at overtale til at bage en. Men jeg googlede og fandt din opskrift. Tilsatte vanille og kardemomme, og må med skam i stemmen indrømme at der ikke blev helt så meget tærte til ungerne som planlagt. Nøj jeg spiste :-P
Liselotte
1. maj 2011 at 18:02Dejligt at også du kunne lide den, Susie ;-)
Stus
20. november 2010 at 10:58fantastisk æbletærte.. nu har jeg lavet den 2 gange og den slår aldrig fejl, dn er både nem og lækker.. skal lave den igen idag til vi får gæster!
Lis
17. november 2010 at 22:18Har netop bagt denne skønne æbletærte. Supplerede fyldet med hakkede nødder og en håndfuld rosiner. – Det kan anbefales.
Michelle
15. september 2010 at 17:42Altså, dejen var helt perfekt, nem at lave og lækker. Men jeg ved altså ikke helt med fyldet. Synes måske også den var lige lovlig sød og flydende… Den er bedre når den har sat sig lidt, men stadig for sød og flydende efter min mening. Kunne godt tænke mig en i samme stil, men med et lidt mere fast fyld. Men med så få ingredienser, var den super nem at lave! Og ja, den lignede noget fra et eventyr :)
Morten
5. marts 2010 at 12:54Bare et virtuelt klap på skulderen samt mange mange tak for opskriften! Ubetinget den bedste æbletærte jeg nogensinde har smagt, hjemmelavet såvel som fra bageren. Det er et stykke tid siden, jeg sidst har bagt den, og da jeg ny ville bage den igen, opdagede jeg, at jeg havde mistet opskriften. Panik er ordet! Heldigvis kunne google nok engang være så behjælpelig at sende mig til din side, og så var også den dag reddet :-D
Dedste Hilsner!
Louise
23. januar 2010 at 17:23Det er en fantastisk tærte!!! Jeg behøver aldrig mere at afprøve andre opskrifter…den her sad i skabet første gang og mine gæster var vilde med den. Tak
Anne Sofie
3. december 2009 at 19:07Hej :-) Tak for opskriften, som har vakt stor lykke her på Vesterbro :-)
Mange hilsener
Anne Sofie
Teresa
19. november 2009 at 15:00Hvordan smager den dagen efter? Er den velegnet til det, hvis man nu skal have den med… den bliver jo blot lundet lidt inden servering?
Liselotte
4. november 2009 at 08:58Ha ha ha… jamen godt I kunne lide den, Mette ;-)
Mette
3. november 2009 at 23:10Rækker til 10 gør den ikke – ikke her på matriklen i hvert fald. Vi har lige fortæret ½ to personer. Og jeg puttede endda ekstra æbler i.
Men super lækker opskrift – tak for den.
/Mette
Liselotte
21. oktober 2009 at 20:20Det var herligt at læse, Lærke :-)
Lærke
21. oktober 2009 at 19:39Ja den gik også rent hjem da jeg serverede æbletærten Down under!
Liselotte
9. april 2009 at 16:44Godt du har glæde af opskriften, Lene – dobbelt portion passer fint til tolv, så godt du fandt ud af det :-)
Lene
9. april 2009 at 16:26Hej Liselotte! Fantastisk æbletærte. Bagte den for første gang i dag, til min ene søn’s fødselsdag. Alle gæsterne var vilde med den. Bagte dobbelt portion, som passer fint til 12 personer.
Tak for en god opskrift
Lene Traberg
Cecilie
15. marts 2009 at 18:05Jeg googlede æbletærte og fandt din blog – bagte en rigtig god tærte (din opskrift, med med vanille og kardemomme blandet i fyldet – lækkert!) – og så fik jeg lige inspiration til endnu en gang at opdatere min egen blog. Tak!
Anne
28. februar 2009 at 11:47Man tager tit noget af en chance ved at bage en “ukendt” kage.
Men hold da op, denne opskrift er den bedste jeg har prøvet – tusind tak for dét :-)
MVH Anne
Liselotte
23. januar 2009 at 23:15Dorthe, det er vist en smagssag…
Karin Maria, det er jeg da glad for at læse :-)
Karin Maria
23. januar 2009 at 22:59Har bagt den flere gange og den er himmelsk…..:-)
Dorthe
17. januar 2009 at 18:11Hej….. har lige prøvet din opskrift. Synes dog den var meget sød. Er du sikker på at det er 250g sukker der skal bruges. I andre opskrifter så jeg efterfølgende at der står 2 spsk sukker….???
Maibritt
1. december 2008 at 13:54Hej. Søgte æbletærte på google og din dukkede op. Den ser så lækker ud så den prøver vi.
fathia
18. november 2008 at 07:55det er den dejligste pie jeg nogensinde hat smagt .. anbefales
Helle
31. oktober 2008 at 14:37hvor stort skal tærte fadet være i dia ?.. og.. hvis man ikke har et STORTfad er der så dej nok til 2 alm. tærteform str. ?
Godeliv
28. oktober 2008 at 19:16Den ser utrolig god ud den æbletærte der. Min egen personlige favorit opskrift på æbletærte er dog denne her: opskrift på æbletærte med mandellåg en utrolig dejlig opskrift vi jeg ofte laver!
jørgen hansemann
18. oktober 2008 at 18:13Den smagte bare rigtig godt! Vi lavede en til med 6 store friskhakkede habanero pebre (husk at knuse kornene i en morter) fra føtex, og den var endnu bedre, mums.
Kent
25. september 2008 at 13:00Tilføjelse. Hvis dit køleskab køler ret hårdt og du har dejen liggende bagerst i køleskabet kan det være fordi den er semi-frossen at den smuldre.
Kent
25. september 2008 at 12:51Angående dej der ikke vil være dej. Uden at vide præcist hvad der er gået galt, tror jeg muligvis at det er 1 eller flere af følgende 3 ting. 1, tærtedej har det med at opføre sig underligt hvis det bliver for varmt inden man er færdig med at arbejde med det. 2, dejen har ikke været længe nok på køl, og har derfor ikke fået tid til at samle sig, og kan derfor ikke strækkes bearbejdes. 3, det er muligt at du skal prøve med lidt mere vand. Mel er ikke ‘bare’ mel, og det kan være at dit mel kræver lidt mere vand.
Håber det hjælper, men der er ikke andet for end at prøve sig frem.
Liselotte
16. september 2008 at 18:43Asmaa, der er jeg blank… og har desværre ingen godt bud :-(
Babra, du bruger bare opskriften lige så tosset, som du lyster :-)
Babra
16. september 2008 at 16:08Hej.
Denne opskrift er nem og ligetil. Det kunne ikke være bedre, da jeg lige har fået en større pose æbler af mine svigerforældrer, fra sønderjylland.
Jeg håber ikke det gør noget jeg genbruger opskriften på et senere tidspunkt?
Mvh/ Babra
Asmaa aka. Cookie
31. august 2008 at 15:38Hej, tusind tak for en dejlig opskrift, den smagte vidunderligt!
Jeg oplevede dog et problem med dejen, hver gang jeg rullede den ud og skulle til at tage den op “faldt den fra hinanden” (ved sgu ikke hvordan jeg skal beskrive hvad der gik galt), men sagen er at jeg ikke kunne få den til at opføre sig som dej. Jeg fulgte ellers anvisningerne og brugte samme mængde ingredienser, men dejen gad ikke være dej :S
har du muligvis en idé om hvad der gik galt? For jeg var nemlig tvunget til at lave meget meget små lag og så oven lægge det som top. Det skal siges det tog lang tid!
men det smagte vidunderligt til sidst :D
Ha’ en god dag :)
Liselotte
25. august 2008 at 15:45Det ved jeg ikke, Edel, men du må da forsøge :-)
Edel Holst Nielsen
25. august 2008 at 12:12Har en forfærdelig masse dejlige æbler i haven. Kan tærten fryses?
Liselotte
5. maj 2008 at 20:25Det var da dejligt at læse, at den er en succes hos dig, Maria :-)
maria
5. maj 2008 at 18:41jeg vil bare sige at æbletærten er fantastisk. jeg har prøvet den flere gange. og jeg kan endda sige at det smager fantastisk med en håndfuld frosne hindbær el. lign. og syltede ingefær og noget af sirupen derfra. og så drys kanel og sukker på toppen. mums.
Kenneth
29. februar 2008 at 18:34Hej, Har nu bagt din æblepie 3 gange indenfor 2 uger: Den bliver ikke bedre. Tak for opskriften, skal have gæster imorgen, så tager vi en lige engang til. God weekend
Liselotte
23. oktober 2007 at 22:49Det var dejligt at læse, Katrine – godt resultatet blev vellykket og den smager altså voldsomt godt :-)
Katrine
23. oktober 2007 at 22:07Hej! – og tak for opskriften! – kagen blev så fin – lignede på en prik en som er taget lige ud af den bedste disney-tegnefilm!!! Og så smager den MUMS!
:-) Katrine
Liselotte
30. september 2006 at 16:45Øh… den er ret stor og mættende, så jeg gætter på nok til 10 mennesker :-)
sara
30. september 2006 at 14:33Hej Liselotte
Hvor mange personer er tærten til?
Hilsen mig
Liselotte
22. august 2006 at 07:21Nej hvor herligt Maria – spred endelig videre, for den smager da bare godt! :-)