5

Churros eller spanske fingre

S? er vi n?et til ?bleskivernes m?ned. Jeg kan ikke lide ?bleskiver. Jeg har et k?mpe problem, for jeg kan v?re sikker p?, at de serveres, hvor jeg kommer frem og man bliver anset for en anelse gal eller i det mindste lidt m?rkelig, hvis man ikke hylder denne traditionelle spise.

image De serveres ogs? her. Jeg bager endda de gammeldags af slagsen, med ?blestykke dybt begravet i midten af den bl?de dej. Som en lille overraskelse, skal der indeni en ?GTE ?bleskive ligge et stykke aromatisk, lidt syrligt ?ble. Det har farmor l?rt mig…

De bages alts? her, men kun n?r jeg ikke kan slippe, for jeg vil meget hellere servere en anden spise, som alternativ til ?bleskiverne. Jeg har indf?rt en ny tradition, som bestemt sagtens kan erstatte dem; nemlig Churros.

“Spanske fingre” er nemme at lave. De skal frituresteges, men dejen tager kun et ?jeblik at klarg?re og med det helt rigtige snedrys (flormelis og kanel) smager de s? englene synger. Jeg har endnu ikke m?dt et menneske, som ikke medgav mig, at det er et godt alternativ til julens mange ?bleskiver.

Pr?v dem selv! Du skal f?rst blande og derefter bringe det i kog:

5 dl vand
10 spsk olie
1 tsk salt

Herefter pisker du ca. 6 dl hvedemel i under omr?ring til dejen har konsistent til en bollespr?jte. Nu laver du s? de nydeligste strimler dej – l?ngden bestemmer du selv, men jeg plejer at klippe dem af i 10 cm l?ngde, direkte over gryden med fritureolie – de skal nemlig frituresteges til de er smukt gyldenbrune.

Tag dem op og fordel dem p? en gammel avis el. lign., s? de lige kan dryppe af. Herefter drysser du dem med sneblandingen jeg beskrev ovenfor og serverer dem lune. Uhm!

Du vil sikkert også kunne lide