4

Morgenhimmel

Det er uomtvisteligt 23. december. Det er dagen før dagen. Jeg er snespejder. Altså en, som spejder efter sne. Her er min himmel, som den tager sig ud lige nu.

Morgenhimmel

Der er ikke skyggen af sne i miles omkreds. Der er smukt derude, men ikke udsigt til hvidt drys. Sådan er det vist bare og jeg overlever fint uden, så det går nok an.

Til gengæld var det ikke uden risiko, at jeg bevægede mig ned for at vække Oline for et øjeblik siden. Hun har en aftale med mormor om ½ time. De skal ud at handle sammen. Barnet havde bare glemt det i går aftes, da hun åbenbart tog sig tid til at marathon-læse det meste af natten.

– Skriiiiiiid!
– Hør unge dame, du har en aftale om ½ time…
– Skriiiid! Jeg sover, dit onde menneske!
– Oline for fanden! Mormor er her snart!
– Jeg har læst til klokken 4! Nå!
– Nå!
– Du er født OND!

Og så siger vi det, for naturligvis tager jeg ansvaret for hendes udskejelser. Jeg fik nemlig besked på, at det er en mors opgave, at vide, når det ikke er passende at vække datteren. Jeg har været så usigeligt heldig med det barn.

Du vil sikkert også kunne lide