6

Persilleolie

PersilleolieLige på falderebet, inden Familien Griswold og deres juleferie. Lige inden flæskestegen, det nybagte rugbrød, osten og den iskolde øl, kaffen og appesinerne, lækkersøvnig lur i hjørnet i sofaen…

Lige inden, kan det varmt anbefales, at lave en portion persilleolie.

Ikke alene er det smukt, men det er friskt. God olie blendes med masser af frisk persille og en smule salt. Blend det indtil det er findelt og olien smukt grøn.

Kan bruges til at stege i, som dressing på salaten eller bare som et supplement til flæskestegen. Jeg kan finde på, at hælde lidt over koldt kød.

Det holder sig fint mindst en uges tid i køleskabet og tro mig, når jeg siger, at det er et friskt alternativ til andefedt, fedtegrever og hvad der ellers finder vej til bordene i disse dage. Altsammen noget jeg elsker og nyder, men med lidt persilleolie er de fleste tendenser til nok snart kureret, for det er friskere end så meget af det andet fedt vi indtager.

Nu er det vist tid for en rugbrødsmad…

Du vil sikkert også kunne lide