9

Bevar mig vel…

Jeg holder ikke meget af traditioner, konventioner eller andet, som er dikteret af umodne og småt argumenterende kilder, men jeg skaber vist gerne mine egne, når temperamentet tillader det, for jeg har altid improviseret mere end jeg har planlagt. Jeg har aldrig været bange for at kaste mig ud i omvejene. Tværtom så elsker jeg en god omvej og hellere det, end at tage den vej, som andre dikterer, som den rigtige. Måske jeg opdager undervejs, at de tog fejl, men i hvert fald oplever jeg…

Jeg er blevet indhentet af virkeligheden. Specielt i juletiden bliver jeg klar over, at traditioner er det lim, som holder verden sammen for mine børn. De giver ikke plads til fravigelser og det har vist sig, at det er så udtalt, at selv traditioner, som aldrig har været traditioner, nu pludselig er blevet det.

Uden at vakle, kan Oline påstå, at ???Vi plejer ALTID at…??? og verden vælter helt og aldeles, når jeg siger, at vi aldrig nogensinde har gjort dit eller dat. Det HAR vi, ifølge hende og skik følge eller land fly, som hun sagde forleden, da jeg ikke gad spille Trivial Pursuit klokken klatøje og hun herefter højlydt protesterede og påstod, at jeg ALTID spiller Trivial Pursuit med hende natten til 2. juledag.

Sådan er det så blevet og jeg bøjer mig. Virkeligheden kan man ikke kæmpe mod, det har jeg længe lært. Det samme gør sig gældende, når jeg drømmer mig væk på ferier. Jeg drømmer om at smide mine unger og min elskede i bussen, tanke den fuld og køre ud i det blå. Friheden er til at tage, at føle på så. Jeg elsker de ferier, som har bragt så mange sjove oplevelser med sig.

Det er ikke længere muligt. Alexanders fysik stiller andre krav til virkeligheden end dem jeg kan honorere på de østtyske landeveje eller i de ungarske landsbyer. Virkeligheden har overhalet mig indenom og traditionen må nu blive, at vi allerede på dette tidspunkt begynder at planlægge, hvor sommerferien går hen om ½ år.

Jeg bøjer mig. Det nytter ikke at kæmpe mod de vindmøller. Det udmatter kun, men forandrer ingenting. En ny tradition er født. Vi planlægger sommerferie allerede i december. Bevar mig vel…

Du vil sikkert også kunne lide