12

Kan vi lave en aftale?

Jeg ved nu hvad hele Gug og omegn skal spise til aften. Ikke fordi jeg vil vide det, men fordi det ganske enkelt er udryddet fra butikker i 2 km omkreds. Intet er der tilbage. Jeg fandt en enkelt pakke i bunden af fryseren oppe i Mema, men ikke om en enkelt pakke rækker, når der også skal være til den unge mands frokost i morgen.

Jeg er ikke den der opgiver så let. I hvert fald ikke, når jeg ikke har et køkken at regere i og med begrænset adgang til et hjørne og et komfur – og ikke andet, synes det at være et rimeligt forslag til aftensmaden yngste er kommet med. Hun vil have hønsekødssuppe. Hønsekødssuppe og godt brød er okay, så jeg begiver mig ud på mission suppe med fortrøstning. Det tager kun 5 minutter… tror jeg.

Det burde ikke kræve de store armbevægelser, at indkøbe 2 pakker af Mou’s den bedste, men sådan skulle det altså ikke være, for som sagt er det som udryddet.

Først frekventerer jeg den lokale Netto, som melder alt udsolgt, mens jeg vantro glor på ekspedienten, som forklarer “… og de vil allesammen have suppe i aften. Det er sikkert fordi det er så koldt udenfor…”. Sikkert, men ikke desto mindre skide irriterende, for jeg er træt og gider ærlig talt ikke bruge mere tid på den suppe, men jeg overgiver mig til endnu en tur ind i helvedets forgård, nemlig Mema, som ligger lige overfor.

Her får jeg samme historie, men bliver tilbudt gullaschsuppe, karrysuppe og oksekødssuppe og mens jeg står og føler mig enormt dum, fordi jeg takker nej, nej og nej, beslutter jeg mig for, at den lokale Rema må have det liggende. Jeg kører til den modsatte ende af byen, kun for at kunne konstatere, at der ligger en sandhed gemt i ekspedientens ord. De vil tilsyneladende allesammen have hønsekødssuppe i aften. Der er intet tilbage…

Hvis jeg nu laver frikadeller i morgen, kan vi så aftale, at I allesammen laver noget andet?

Du vil sikkert også kunne lide