15

Olieindsmurt

Dagen er forsvundet i oprydning og rengøring, men ved den sødeste stikkelbærsgrød, hvor er det skønt her bagefter. Nu er der igen et anvendeligt køkken og jeg har lavet mad i det. Jeg har lavet karrygryde, som blev tilberedt med masser af plads omkring mig. Nye toner, efter 1½ uge uden andet end en plet på størrelse med en femkrone at kokkerere på. Jeg nød det usigeligt meget.

Olie i køkkenet

Nu olieres der bordplade og mosaikker. Det stinker fælt, men gør vel sin gavn. Jeg kan se, at bordpladen får den smukkeste gyldne farve og jeg kan slet ikke vente til vi får de sidste detaljer på plads, men sådan er det nok. Det vigtigste er, at der nu er et velfungerende køkken, som levner plads til alt det jeg længes efter at bage.

En grundig oprydning i mit spisekammer blev det også til, så nu står det hele på snorlige rækker derinde og jeg er klar til at tage hul på stort set hvad som helst.

Det er løgn. Jeg er ikke klar, hvis det skal være lige nu. Lige nu er jeg klar til en dyne og en god bog eller lidt tv, hvor hjernen ikke skal arbejde. Kaffen står klar oppe på bordet, børnene er i seng og stilheden har indfundet sig. Livet er skønt!

Du vil sikkert også kunne lide