4

Det lover godt!

Chokolademoussen er sat på køl. Der dufter stadig af appelsin i hele huset. Brødet fandt vi i fryseren, så det bliver vist ikke før i morgen, vi tager grejet frem, for hvorfor bruge tiden på det, når der er mulighed for noget andet.

Vi snitter frisk ananas og dypper den i hvid chokolade med en snert chili i, inden vi serverer den til chokolademoussen.

Vi har styr på lammet, som er til optøning lige nu. Tilbehøret bliver det traditionelle grøntsagsmiks af kartofler i små tern, blomkålsbuketter og ærter, som vendes i smør lige inden serveringen. Det smager vidunderligt til en kraftig lammecurry. Kontrasten er fantastisk. Og ris, selvfølgelig.

Vinen er indkøbt. Den gode kaffe er fundet frem og kaffemøllen er klar, for det skal være friskmalet. Sammen med det, skal vi have en cognac eller andet, som kan kilde tungen og så kan tiden måske vise sig at give plads til et spil af en slags.

Tiden står stille lige nu. Der hersker ro og fred af en slags, som vi længe har været uden. Ældste er i aflastning og har det “supergodt”, som de sagde. Det giver ro i maven og plads til at nyde, at tiden er vores egen. Tid til at nyde, at der er plads til at pusle med aktiviteter, som bare er tilegnet nydelsen. Ikke andet.

Jeg tror det bliver en dejlig dag…

Du vil sikkert også kunne lide