16

Pausefisk

Ak ja, sådan kan det gå, når amatører bestyrer. Vi har været uden Internet siden fredag aften klokken 23.12, hvor jeg var i fuld gang med at rette indlæg her på bloggen. Med et forsvandt al forbindelse til omverdenen og lørdag formiddags forsøg på at kommunikere med den vagthavende udmøntede sig i “Nå ja, det lyder da underligt, men her hvor jeg er nu, har jeg intet værktøj, så I må vente til mandag eftermiddag og prøve at ringe derned”. Så meget for den vagt.

Faktisk var det frygteligt sundt, at prøve en hel weekend uden internet, for det gjorde unægteligt en forskel. Sikke meget tv jeg fik set. Sikke mange sokker jeg fik strikket og sikke meget god mad, vi fik lavet.

LammegrydeLørdag fandt jeg en gammel opskrift på en lammegryde med kanel, kardemomme og abrikoser, så den skulle have chancen, nu hvor der alligevel var nybagt brød med tomat og ost.

Jeg var vild med den gryderet. Familien var vild med den. Faktisk er vi enige om, at det bestemt ikke er sidste gang, den skal på bordet herhjemme. En lidt spøjs blanding af kød, søde abrikoser og temmelig søde krydderier gjorde os en smule betænkelige, men al det blev gjort til skamme, da vi først satte tænderne i den.

Den smager så englene synger og med couscous og nybagt brød, var der ikke et øje tørt og for ikke at spilde tiden med ingenting, hentede vi mormor herned, så vi kunne bage lidt sammen.

Vi valgte at lave nogle alternative kanelsnegle, som jeg forsøgsvist havde lavet sidste år. Jeg havde dengang en frygtelig masse tørret frugt efter julen, som skulle anvendes. Jeg hakkede det hele forholdsvist fint og lavede så ellers en traditionel kanelsnegl, men med lidt ekstra fyld (kanelsmør) og oven på det kom jeg så alle de hakkede, tørrede frugter, inden jeg til slut rullede dejen sammen. De var endt med at smage fantastisk og mor havde siden nævnt dem flere gange, fordi hun var så vild med dem.

Nu stod jeg igen med masser af tørret frugt, så endnu et eksperiment var på sin plads og de endte med at blive akkurat lige så vellykkede, som dem vi lavede sidste år. Vi har allerede spist en del af dem og resten er i fryseren henholdsvist her og hjemme hos mor.

De kan absolut anbefales, som en måde at nedbringe julelageret på…

Kanelsnegle med fyld

Pludselig var weekenden så også forbi og nu kalder hverdagen igen, men vi er ved at være rimeligt raske herhjemme, så vi tager fra, som vi plejer. Nu (igen) med Internet.

Du vil sikkert også kunne lide