6

En tur forbi Indien

Dagen er forsvundet mellem mine hænder. Jeg har været optaget. Fordybet i kompositioner, beskæringer og valg, som har været så godt som umulige at træffe. Jeg arbejder på et forslag til en bog for Søren Lauridsen, en fantastisk dygtig, dansk fotograf, som bl.a. rejser ud i verden, for at fange virkeligheden med sit kamera.

Denne bog rammer lige ned i et uforklarligt, men meget markant behov for at komme til Indien. Jeg har altid været stærkt tiltrukket af Indien, men uden at kunne give nogen forklaring på, hvorfor det forholder sig sådan. Jeg har ikke mere tilknytning til Indien, end det kan grines ad, men ikke desto mindre har Indien altid kaldt på mig.

Jeg er ikke specielt romantisk anlagt, så jeg mine forventinger til landet er realistiske, men på trods af bevidstheden om fattigdom, korruption og barske menneskeskæbner er min fascination af landet aldrig aftaget.

Gade

Et af Sørens utallige billeder af livet, som det leves på gaden i Indien. Langt de fleste billeder emmer af dufte, farver og smukke mennesker, men jeg valgte alligevel dette billede, fordi det i sin enkelhed er så utroligt smukt.

Opgaven kom som en gave fra himlen. Appesinen, som skulle lande i min turban, kom i form af en forespørgsel på layout af en Coffee Table Book fyldt med Sørens smukke billeder af Indien. En drømmeopgave, vil jeg godt kalde den.

Jeg er gået i gang med bogen i dag. Jeg satte mig ned i formiddag og besluttede mig for, at jeg ville kigge billederne igennem. De er så smukke. Farveeksplosion på farveeksplosion. Sanserne er på overarbejde, når man får et kig gennem Sørens linse.

Jeg har fået frie hænder, så det handler om at sortere. Det handler om at vælge til og fra og det er vanvittig svært, for hvert eneste billede er sin egen side værd. Jeg kan slet ikke blive færdig med at kigge på de mange smukke fotos og jeg kan mærke, at et af mine livsmål må være, at få set Indien. Det kan ikke være anderledes, men i mellemtiden vil jeg lade mig opsluge af Sørens smukke billeder og ad den vej nyde, at udsigten til Indien ikke er længere væk, end et tryk med musen.

Du vil sikkert også kunne lide