4

Sentimental eller bare voksen?

Jeg smutter ud i postkassen. En søndagsavis og en kop kaffe synes at være en udmærket plan og jeg kender mine lus, så jeg ved, at den endnu ikke er hentet ind derude fra. Til gengæld er kaffen brygget og mælken lunet, så jeg er klar.

I postkassen ligger en avis. Det er ikke min. Jeg plejer at få Jyllandsposten og nu ligger Nordjyske Stiftstidende og kigger på mig, fra bunden af postkassen. Jeg undrer mig og griner stille for mig selv, ved tanken om, at det måske er Leo, som har modtaget min. Det vil han bestemt ikke bryde sig om.

Nordjyske

Jeg griner endnu mere, da jeg får øje på budets besked på forsiden. Skrevet med en kuglepen står: “Beklager, ikke en JP, men det var hvad jeg havde” og det er vel også bedre end ingenting, så indenfor kommer den og heldigvis overrasker den mig positivt.

Jeg opdager, at jeg kan lide, at den er fyldt med lokalstof. Måske er jeg endelig ved at falde til patten. Måske er jeg endelig ved at blive voksen og returnerer nu som fuldgyldig nordjyde, med trang til egne rækker. Måske har jeg endelig erkendt, at det er her jeg bor og bliver boende. Måske er jeg endelig kommet hjem.

Sikke meget sådan en søndagsavis kan afstedkomme…

Du vil sikkert også kunne lide