10

Håndarbejdets Fremme

Jeg er sat i stævne oppe foran tv’et lidt senere i aften. Oline vil gerne, at vi skal sidde sammen og se en film, hun har fablet om hele ugen og så må man jo bøje sig. Det er en film med Jim Carrey, så jeg skal nok overleve, for jeg er sjældent blevet skuffet over hans sans for humor.

Bedstemors pudeKaffen skal stå klar og så skal der hækles. Jeg har måttet opgive strikketøjet for et stykke tid. Albuerne gør for ondt, men de vil gerne medvirke ved hækletøj, så det skal de få lov til.

Jeg hækler puder. Skønne, skøre og flippede puder, som lyser op på en gråvejrsdag. Jeg synes de er glade og så skal de helt sikkert gøre gavn – om ikke andet, så på terrassen, når sommeren engang indfinder sig.

Jeg har forøvrigt tænkt, at det er utroligt så mange, som aldrig har lært at hverken strikke eller hækle, men måske er jeg et af de sidste oldtidslevn, som blev tvunget til at lære den slags i skolen – sammen med drengene, som også blev tvangsindlagt. Det var jo 70’erne, så ligestilling og dermed strikkende mænd, var på sit højeste.

Oline vil gerne lære det. Hun er i gang med at hækle. Strikning er en disciplin “som nok er nødt til at vente, til min finmotorik er lidt bedre udviklet”, som hun siger. Jeg er tilbøjelig til at give hende ret, men er ikke sikker på, at vi nogensinde når der til.

Vi overlever begge, hvis det skulle vise sig at være tilfældet…

PS – Husk din tilmelding til Operation Påskeglad.

Du vil sikkert også kunne lide