7

Havnebyblod

Jeg kan lide havnen. Jeg kan lide, at den er rå, vindomsust og lidt grim. Jeg spiser gerne min madpakke på havnen, når tiden og geografien er til det. Enten skal det være ude i den gamle bådehavn, fordi der er så hyggeligt, eller også skal det være nede i den gamle industri, som er truet på livet i disse år. Jeg kan bedst lide det sidste.

Havnen forbinder jeg stadig med fremmede og eksotiske lande og så selvfølgelig min tidligste ungdom. Værftet har fløjtet fyraften gennem hele min barn- og ungdom og beskidte, trætte og svedige mænd er tumlet ud gennem porten, hastigt på vej hjem til familien. Så blev havnen stille.

At smugkigge ind bag hegnene og se dem bygge skibe så store som lejlighedskomplekser kun for at blive gennet væk, var en del af min barndoms billeder, men det er forlængst slut og med værftet er andre industrier lukket.

Nu er det blevet eksklusivt at bo langs havnen og alt det jeg elsker ved den, er ved at dø. Derfor skal min madpakke spises midt i skidt, larm og døende industri. I morgen er det hele skiftet ud med glasfacader og en husleje, som kan give de fleste åndenød…

Limfjorden

Du vil sikkert også kunne lide