10

En anden slags bog-meme

Dana har startet en spørgerunde, som skal klarlægge læsevanerne i det skandinaviske Blogland, så jeg melder mig, efter opfordring fra Ella, på banen med mit bud på spørgsmålene.

Hvilken bog har betydet mest for dig? Enten som læseoplevelse eller ‘aha’oplevelse?

Primo Levis Hvis dette er et menneske – bogen formåede at give mig et nyt og anderledes menneskesyn og måske kan det lyde vel svulstigt, men den har været med til at forme mig, som menneske.

Jeg anser den for at være vigtig for ethvert menneskes forståelse af mennesket. Jeg vil tvinge Oline til at læse den. Jeg tager gerne tæskene for at gøre det.

Jeg læser sjældent ???vidnesbyrd???-litteratur, men har altid været glad og taknemmelig for, at jeg fandt denne bog på biblioteket i Vejgård, en støvet eftermiddag tilbage i de tidlige 80’ere.

Hvilken genre læser du mest? Romaner, krimi, biografier, digte, eller noget helt femte?

Jeg læser primært romaner og er meget glad for John Irving og hans fantastiske persongalleri, som altid går lige i mit hjerte og gør det varmt og stort. Jeg elsker også en historisk roman og så skal vi ikke glemme gysets mester, Stephen King, som også sagtens kan få mig til at gispe.

Biografier findes sjældent på mit natbord, krimier er kun sommerferielæsning og kun hvis der absolut ikke er andet, men digte elsker jeg. Jeg læser dem bare alt for sjældent. Den slags kræver ro og tid til at mærke efter – jeg har for meget krudt et vist sted.

Hvilken bog læste du sidst?

Filt på den fede måde af Birgitte Breuning. En anmeldelse, som skal laves lige om lidt. For egen fornøjelses skyld har jeg lige genlæst Peter Høegs Fortællinger om natten. Den kan læses om og om igen, hvis man bare lader den ligge og modne et år eller to og er sammen med John Steinbecks Øst for Paradis en bog, som altid vil have en plads på min boghylde og i mit hjerte.

Hvilket køn er du?

Jeg er kvinde, men køn…?

I stedet for at videresende dette til 4 andre, vil jeg opfordre til, at de som har lyst, besvarer de 4 spørgsmål og offentliggør dem på deres blog. Samtidig opfordrer Dana så til, at man også lige sender svarene til hende, så hun kan samle dem og forhåbentlig danne sig et indtryk af læsevanerne blandt bloggerne.

Du vil sikkert også kunne lide