22

Det var den weekend

Jeg er ør og svimmel efter en weekend, som ikke har levnet meget plads til timer hjemme på matriklen. Jeg har hele tiden været på vej til et eller andet, men ikke desto mindre har det været alletiders weekend og ikke mindst en dejlig eftermiddag og aften, jeg lige er vendt hjem fra.
Store Restrup Herregaard

Store Restrup Herregaard har fine rammer for en konfirmation, som den vi deltog i tidligere i dag. Der var masser af børn med og heldigvis pladsen til dem.

Udendørs var der tumleplads til dem, som ikke havde ro til at sidde stille og det fungerede fint med at sende dem udenfor. Også vi andre fandt snart derud, for vejret har været mere end skønt, så en pause i ny og næ kunne passende udnyttes med udsigt til voldgrav og næsten fuldt udsprungne bøge.

Undervejs meddelte Oline forøvrigt også højlydt, at hun synes, at konfirmationen er noget man skal mene af hele hjertet eller undlade at deltage i, hvilket hun helt sikkert ville. Hvad hjertet er fuldt af… men konfirmanden hørte det heldigvis ikke og desforuden er jeg sikker på, at hun har gjort sig gode overvejelser inden hun sagde ja i kirken tidligere i dag.

Nå men i alle tilfælde kan jeg se frem til endnu et barn, som ikke vil konfirmeres og så kan jeg jo også forstå, at det alligevel også er ved at være for sent med den slags udskejelser, hvis man vil have arrangementet afholdt udenfor hjemmet. “To år inden er bestemt ikke for tidligt at bestille…”, sagde en ved bordet og jeg var rystet, for det er ved den gode grød ikke langtidsplanlægning vi er bedst kendt for herhjemme.

Jeg skal vist bare være taknemmelig for, at det ikke ser ud til, at Oline vil den vej, for ellers var vi forlængst tabt bag ind til flere vogntog, men det er så heller ikke nogen verdensforrykkende nyhed, men til gengæld ofte starten på ganske kreative løsninger på overraskende udfordringer, hvilket vel ikke kan siges at være helt ringe.

Tænk at skulle planlægge en konfirmation to år før. Hvordan kan man vide, at barnet virkelig ønsker den konfirmation, når man endelig står der og dagen oprinder? Jeg forstår ingenting.

Du vil sikkert også kunne lide