22

Dumme unge!

Nederst i haven står Olines Hus. Det er en gammel skurvogn med bænke og bord, som var en foræring fra hendes morfar, som ikke gad bygge legehus til hende.

Uddannet som tømrer og snedker skulle man ellers mene, at det ikke ville tage lang tid at bygge et hus, men han gad altså ikke, men fik alligevel dårlig samvittighed en skønne dag.

Skurvognen var hans. Den gav varme og tag at spise madpakken under, mens han byggede sit sidste hus. Det som aldrig nåede, at blive helt færdigt inden han blev syg.

Olines HusEn skønne dag havde han fået idéen til skurvognen nederst i vores have. Den skulle fungere som Olines hus og han havde mange planer for hvordan den kunne udvides med terrasse ovenpå, lige inden trætoppene.

Der blev fantaseret meget det forår, for indeni kunne den indrettes, så Oline kunne sove dernede med en kammerat og udenfor kunne den også sagtens udvides med en træterrasse, men de nåede aldrig så langt.

Inden de kom rigtigt i gang med at bygge på den, var han så mærket af den sygdom, som ingen endnu vidste at han havde, at han ikke orkede at bygge nogetsomhelst. Skurvognen fik en omgang med den røde maling, som resten af huset også er malet med og så stod den ellers bare der.

Oline fik aldrig rigtigt gang i skurvognen, for den var jo ikke færdig. Hun ventede og det viste sig at være forgæves, så skurvognen har siden bare stået og gjort nytte som bl.a. hønsefoderopbevaringssted, men nu har hun fået øje på den igen og kan pludselig se mulighederne i den. Måske er det fordi jeg har fattet interesse for stedet også.

Jeg sagde, højt, at jeg snart ville indrette vognen med en terrasse, blomster og en lænestol. Jeg ville male den hvid indvendig, sy gardiner og lave mit eget sted nede i bunden af haven, under kastanjetræernes skygge, men pludselig er vognen Olines og ikke om hun har planer om at opgive den. Måske kan hun bestikkes.

Du vil sikkert også kunne lide