2

Friskt vejr

Det regner vedholdende udenfor. Der er ikke umiddelbart tegn på opklaring, men det skal ikke afholde mig fra at bruge lidt tid i haven i dag. Jeg har lidt projekter, som er oplagte at få overstået nu, hvor jorden er tung af regn og mildere vinde blæser.

Hasselurt

Jeg fik købt et par dahliaknolde forleden, som ville have godt af, at komme i jorden nu. Det skal lige overståes og så har jeg et underligt sammensurium af buske og småtræer, som mangler et smukt bunddække.

Nederst i haven har jeg et lille stykke med Hasselurt. De er nemme at formere og derfor vil jeg tage lidt aflæggere og sætte oppe under mit krat.

Der skal de stå sammen med de Hosta, som Ella forærede mig forleden. Begge planter trives i skygge, så det passer fint med mørk skovbund.

HostaI Ellas have er der også en guds velsignelse af forskellige anemoner og jeg er blevet lovet lidt aflæggere, som siden hen skal ned i skoven og gøre foråret til en helt speciel oplevelse, men det får vente lidt endnu.

Foreløbig vil jeg snige mig ud i gummistøvler og regnjakke og grave et par huller til dahliaknoldene og så få sat Hostaer og Hasselurt, så de allesammen kan få gavn af den regn, som tilsyneladende ingen ende vil tage i denne weekend.

Rabarberne

Rabarberne står derude og indbyder til tærter og chutney og da vejret ikke indbyder til lange ophold derude, skulle jeg måske overveje at trække nogle stykker af jorden og få gjort lidt ved lagerbeholdningen.

Mor lavede rabarbersaft forleden og jeg var heldig at få nogle flasker af det, så det gider jeg ikke selv lave lige nu. Det smager som sommer og solskin og får tillige med den smukkeste lyserøde farve, når det blandes med vand. Et par blade frisk citronmelisse oveni og så er der serveret.

Morgenen har været stille, for Oline er ikke hjemme. Hun skal hentes ved tre-tiden, men indtil det sker, vil vi allesammen nyde, at der er tid uden afbrydelser og så vil vi, trods alt, glæde os til at få hende hjem igen, så der kan komme gang ørerne igen.

Jeg vil finde gummistøvlerne og montere livlinen. Græsset er ved at være højt, men den ventede havetraktor ankommer først mandag, så der er vist ikke chancer for plæneklip før den er under tag og det er i orden med mig. Jeg vil i stedet spejde efter solen, som ligger lige oppe bag de skyer, som ligner noget der kunne gå hul på om lidt. Der er friskt derude.

Du vil sikkert også kunne lide