6

Rabarberrigdom

Rabarber er der nok af. Jeg har kun taget en smule af dem, men der er stadig masser tilbage. De er røde, så man næsten får ondt i øjnene, men de er gode og saftspændte og smager vidunderligt i en af mine nemme rabarberkager, som vist får lov til at stå for skud i dag.

Gider jeg mere, er der altid en rabarber-chutney, som kan laves i en fart, hvis ellers jeg har ingredienserne hjemme.

Rabarberne er klar til lidt af hvert!

Når jeg tager et kig ind under rabarberbladene, plejer der at være en guds velsignelse af snegle, men præcis i dag var der ikke en eneste. De er sikkert ude at fouragere, men jeg vil gerne have mig frabedt, at de finder vej til mine Datura, som allerede nu er ved at være en ½ meter høje.

Hvorfor sneglene elsker dem!

Der er ikke noget at sige til, at sneglene elsker deres sommerresidens, for der hersker en egen stilhed under rabarbernes skygge. Bladene er smukke, med fine tegninger og lysende grønne farver, så var jeg en snegl, ville jeg også bo under et rabarberblad.

Bladene minder en del om skræppernes, som jeg også elsker. I min forrige have, var der et skræppebed, men de kræver vand i store mængder og det har jeg ikke i denne have, så de er opgivet og i stedet må jeg så beundre disse, mens de er her.

Jeg sneg mig til et kig til mine 22 Dahlia og nogle af dem er begyndt at spire, så jeg sover trygt i forvisningen om, at der nok skal blive masser af blomster at nyde, når vi når sensommeren.

De første syrener

Undervejs gennem haven tog jeg det første bundt syrener med ind. Der er masser derude og jeg har endelig fået min lyst styret, hvad angår duften af tidlig sommer.

Nu skal rabarberne renses og så er det vist på tide, at jeg får gjort noget ved den kage.

Du vil sikkert også kunne lide