15

Jordbær- og chokoladekage

I går aftes blev huset aftalt fyldt i weekenden. Svoger og nevøerne kommer på visit. Det bliver noget med bål og snobrød (det plejer vi), traktorræs i haven og slåskampe på græsset.

De er et par livlige drenge, så der skal være aktiviteter, som kan holde dem beskæftiget med lidt af hvert, men mulighederne er mange, hvis ellers vejret holder, så vi kan sende dem udenfor.

Der er Pjosket, som er pivhamrende ligeglad med hvem der går tur med ham, bare han får lov. Der er stadig et plankeværk, som skal færdiggøres og der er huler, klatretræer og hele Østerådalen, så de behøver bestemt ikke kede sig.

Jeg tænker, at der skal være noget godt for ganen også og en sikker succes er min jordbærkage, som vel i virkeligheden er mere en dessert end noget andet, men det er uden betydning, når først man smager den efter endt tilberedning. Der er lidt arbejde i den, men den er sliddet værd.

Chokoladejordbærdessert

Jeg kan varmt anbefale af test af spisen. Jeg har endnu ikke mødt en eneste, som ikke siger “Uhmmm”, når de smager den, så kan man lide chokolade og jordbær, er den altså en sikker vinder, men husk, at den er tung og fyldig og derfor skal spises i et selskab, som har plads til den slags.

Uhm, hvor den smager godt!Chokoladekage med jordbær
(den rækker fint til 8 personer)

1½ dl sødmælk
150 g mørk chokolade
3 bl husblas
evt. 2 spsk Grand Marnier
(el. anden appelsinlikør)
500 g jorbær

1½ – 2 spsk sukker
1 spsk appelsinsaft
1 lagkagebund
evt. 1½ – 2 spsk Grand Marnier
3½ dl piskefløde
cacao til drys

Kog mælken op og bræk chokoladen i stykker. Rør den i mælken og pisk massen godt sammen, så du er sikker på, at chokoladen smelter. Opløs den udblødte husblas i den varme creme og tag gryden af. Pisk likøren i og lad cremen køle af. Rør med mellemrum i den.
Skyl jordbær, fjern haserne og halver bærrene. Skær de største i kvarte. Hæld dem i en skål og rør sukker og appelsinsaft i. Vend dem forsigtigt rundt og lad dem trække 15 – 20 minutter. Gem et par store jordbær, som du pynter toppen af kagen med.

Læg en lagkagebund på et rundt fad og sæt ringen fra en høj springform omkring den. Dryp evt. bunden med likør. Hæld ca. halvdelen af bærrene og al saften på bunden. Fordel jordbærstykkerne jævnt.

Når chokoladecremen er kølet af piskes fløden. Vend ca. en tredjedel af flødeskummet i cremen. Brug en gummiskraber. Vend chokoladeskummet i resten af flødeskummet. Du må ikke piske det, men skal vende det forsigtigt i.

Fordel ca. halvdelen af chokoladeskummet i formen på jordbærrene. Glat overfladen. Fordel nu den sidste halvdel af jordbærrene ovenpå cremen. Fordel dem jævnt og tag den sidste halvdel af chokoladecremen og fordel på toppen. Glad overfladen med din gummiskraber.
Sæt kagen i køleskabet mindst 2 timer. Når den er klar til servering, kan den drysses let med flormelis eller pyntes, helt som du har lyst…

Du vil sikkert også kunne lide

15 kommentarer

 • Svar
  Slagt en hellig ko… » Kagekonsensus
  4. juli 2007 at 13:47

  […] blev denne drøm af en kage, som vel knapt kan kaldes kage men mere har karakter af en dessert. Den smager pragtfuldt og er […]

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  22. juli 2006 at 13:58

  Tak skal du have Anne Sofie :-)

 • Avatar
  Svar
  Anne Sofie
  22. juli 2006 at 11:06

  Faldt tilfædigt over denne blog i jagten efter en chokoladekage – og hvor ser din lækker ud,
  den må jeg prøve engang!!!
  Men hvad jeg egentlig ville sige var:sikke en smuk side!!! Eventyrlig, let, luftig, poetisk, magisk….jeg føler mig inspireret!! :-)

  Mange hilsener

  Anne Sofie, Åhus

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  3. juni 2006 at 09:41

  Nej, jeg har brugt to lagkagebunde på billedet, men det var fordi jeg havde to friske liggende. Du skal i virkeligheden kun bruge en, så det er ganske enkelt bare snyd med mig ;-)

 • Avatar
  Svar
  Lotte.
  2. juni 2006 at 21:48

  Uhmmm, den skal serveres som dessert for mine gæster i morgen. Men Liselotte, det ser på billedet ud som om at du har brugt 2 lagkagebunde, eller ser jeg dobbelt?

 • Svar
  Slagt en hellig ko… » Så er jeg næsten klar…
  2. juni 2006 at 14:57

  […] Nu snakkede jeg godt nok jordbærkage. Chokoladecreme, friske jordbær og kaffe lød i mine ører, som noget nær det perfekte traktement, men jeg havde ikke taget Oline i ed. Hun foretrækker kanelkagen, som sidst var et kæmpehit. Hun mener også, at Mikkel og Rasmus vil finde den meget lækrere end mit forslag og jeg tror, at jeg må give hende ret. […]

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  31. maj 2006 at 21:55

  Kom frisk Hanne! Så skal jeg dælme lave kage til dig, så du må kaste håndklædet i ringen ;-)

  Vi ses søndag, men jeg tror altså, at kagen er forsvundet, som dug for solen, til den tid :-)

 • Avatar
  Svar
  hanne
  31. maj 2006 at 21:44

  Ja, jeg hører jo til de heldige, der HAR smagt kagen – og ikke kunne gå 3 timer efter! Meeeen – jeg er da klar på at forsøge mig igen, hvis det sku’ vær’

 • Avatar
  Svar
  Karin
  31. maj 2006 at 16:17

  Uhm – det ser fabelagtig ud… Den er allerede linket til min mor og jeg skal helt sikkert prøve kræfter med den en dag hvor nogle gode veninder er samlet… jeg tror den vil gøre lykke i sådan et selskab.

 • Avatar
  Svar
  Mie
  31. maj 2006 at 10:25

  Konsekvenser, siger du…what is???

  :o)

 • Avatar
  Svar
  Tina
  31. maj 2006 at 10:05

  Den ser bare syndig god ud. Gemmer opskriften så den kan afprøves.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  31. maj 2006 at 09:51

  Nej, jeg ser din pointe Mie. Undskyld. Må jeg anbefale, at du laver den en dag, hvor du bare trænger og derfor er syngende ligeglad med konsekvenser. Den kan kompensere for det meste :-)

 • Avatar
  Svar
  Mie
  31. maj 2006 at 09:25

  Liselotte for dææælen, da – det er sguda ikke særligt problemknusende (jf. dagens Mokken), at diske op med sådan én fra morgenstunden ;o)

  God dag til dig!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  31. maj 2006 at 09:13

  I kan glæde jer :-)

 • Avatar
  Svar
  Stina
  31. maj 2006 at 09:12

  Uhmmm…. Jeg kan allerede smage den ;-)
  Opskriften er allerede kopieret og kommer helt sikker snart på bordet her hos os… Tak, Liselotte!

 • Byd gerne ind