15

Jordbær- og chokoladekage

I går aftes blev huset aftalt fyldt i weekenden. Svoger og nevøerne kommer på visit. Det bliver noget med bål og snobrød (det plejer vi), traktorræs i haven og slåskampe på græsset.

De er et par livlige drenge, så der skal være aktiviteter, som kan holde dem beskæftiget med lidt af hvert, men mulighederne er mange, hvis ellers vejret holder, så vi kan sende dem udenfor.

Der er Pjosket, som er pivhamrende ligeglad med hvem der går tur med ham, bare han får lov. Der er stadig et plankeværk, som skal færdiggøres og der er huler, klatretræer og hele Østerådalen, så de behøver bestemt ikke kede sig.

Jeg tænker, at der skal være noget godt for ganen også og en sikker succes er min jordbærkage, som vel i virkeligheden er mere en dessert end noget andet, men det er uden betydning, når først man smager den efter endt tilberedning. Der er lidt arbejde i den, men den er sliddet værd.

Chokoladejordbærdessert

Jeg kan varmt anbefale af test af spisen. Jeg har endnu ikke mødt en eneste, som ikke siger “Uhmmm”, når de smager den, så kan man lide chokolade og jordbær, er den altså en sikker vinder, men husk, at den er tung og fyldig og derfor skal spises i et selskab, som har plads til den slags.

Uhm, hvor den smager godt!Chokoladekage med jordbær
(den rækker fint til 8 personer)

1½ dl sødmælk
150 g mørk chokolade
3 bl husblas
evt. 2 spsk Grand Marnier
(el. anden appelsinlikør)
500 g jorbær

1½ – 2 spsk sukker
1 spsk appelsinsaft
1 lagkagebund
evt. 1½ – 2 spsk Grand Marnier
3½ dl piskefløde
cacao til drys

Kog mælken op og bræk chokoladen i stykker. Rør den i mælken og pisk massen godt sammen, så du er sikker på, at chokoladen smelter. Opløs den udblødte husblas i den varme creme og tag gryden af. Pisk likøren i og lad cremen køle af. Rør med mellemrum i den.
Skyl jordbær, fjern haserne og halver bærrene. Skær de største i kvarte. Hæld dem i en skål og rør sukker og appelsinsaft i. Vend dem forsigtigt rundt og lad dem trække 15 – 20 minutter. Gem et par store jordbær, som du pynter toppen af kagen med.

Læg en lagkagebund på et rundt fad og sæt ringen fra en høj springform omkring den. Dryp evt. bunden med likør. Hæld ca. halvdelen af bærrene og al saften på bunden. Fordel jordbærstykkerne jævnt.

Når chokoladecremen er kølet af piskes fløden. Vend ca. en tredjedel af flødeskummet i cremen. Brug en gummiskraber. Vend chokoladeskummet i resten af flødeskummet. Du må ikke piske det, men skal vende det forsigtigt i.

Fordel ca. halvdelen af chokoladeskummet i formen på jordbærrene. Glat overfladen. Fordel nu den sidste halvdel af jordbærrene ovenpå cremen. Fordel dem jævnt og tag den sidste halvdel af chokoladecremen og fordel på toppen. Glad overfladen med din gummiskraber.
Sæt kagen i køleskabet mindst 2 timer. Når den er klar til servering, kan den drysses let med flormelis eller pyntes, helt som du har lyst…

Du vil sikkert også kunne lide