14

Listemager

Morgenstund har guld i mund… og stormvejr gemt bag ryggen. Det blæser en halv pelikan udenfor her til morgen, så min intention om en kop morgenkaffe nede på fars bænk er skrinlagt. Når polarfleecen skal findes frem, er det ikke sjovt længere.

Dronningen

Solen falder på “Dronningen”, som for at minde mig om at huske at beundre. Den er afblomstret, når jeg kommer hjem igen. Det samme er den uægte jasmin, som ellers er min yndling.

Sådan er det altid. Mor passer huset i de uger, hvor den blomstrer. Den dufter ganske vidunderligt og mor har ingen lugtesans, så goderne er ulige fordelt, men jeg overlever med Provence i næsen.

Nede på bordet ligger huskelisten.

Huskelisten

Jeg skriver lister. Jeg har en næsten manisk trang til at nedføje alting på papir. Jeg skriver lister, streger og starter nye lister. Jeg vil så nødig glemme.

Det er underligt, for er det mig selv, der skal afsted, skriver jeg ikke lister. Så improviserer jeg og er af den faste overbevisning, at det som er glemt, kan fremskaffes på bestemmelsesstedet, men når børnene skal med, bliver jeg listemager.

Måske er det forventningen om, at en mor er ansvarlig og ikke glemmer rent undertøj eller sommerkjoler til sine børn, som gør mig afhængig af listerne. Måske er det en erkendelse af, at jeg dybest set er ustruktureret og derfor er nødt til at mane glemmespøgelset til jorden med lister så lange, som onde år. Jeg ved det ikke rigtigt, men forundres hver sommer over, at jeg øjeblikkelig begynder at udfærdige listerne.

Jeg er gået så langt, så jeg har fremstillet en huskeliste til ferierne, som ligger her på computeren og printes ud hver eneste sommer, når ferien nærmer sig. Du ville dø af grin, hvis du så hvor detaljeret den er. Til gengæld kan jeg garantere, at du ikke finder mange andre familier, som er lige så veludstyrede som vores, når vi drager afsted lige om lidt. Vi har alt med lige fra neglefil over køkkenknive til kørselsvejledning.

Jeg er totalt latterlig, men jeg glemmer aldrig en stump… og bruger sjældent det halve, mens vi er afsted. Godt vi har en bus.

Du vil sikkert også kunne lide