6

Og så i gang!

Sikke en uorden, men sikkert tiltrængt. Jeg sov til klokken 10.30. Jeg sover sjældent så længe og i dag er tiden faktisk ikke til det, for vi venter gæster i eftermiddag, men jeg har været effektiv, så det går sikkert alligevel.

Hindbærrene har fået ben at gå på. De er forvandlet til en bærkage, som forhåbentligt smager godt, når vi når kaffetid. Der var vist også noget med nogle kardemommeboller, så det passer sig ikke, at sidde her og lave ingenting, men ovnen er jo optaget.

Hindbærkage

Der er grænser for, hvor meget den kan rumme. Det er verdens dårligste ovn, så jeg ønsker mig inderligt en ny. En bred ovn, med masser af plads og ikke en ovn, som har glemt, at den egentlig er en varmtluftovn og derfor ikke kan have mere end én plade inde ad gangen.

Måske jeg får en ny ovn, når vi engang når til at gøre de sidste ting færdige i køkkenet. Vi skal have sløjfet en dør og i stedet have den erstattet med en anden. En dobbeltdør ud til terrassen ville gøre underværker, så det er planen, men altså ikke lige nu, hvor jeg så bager én plade ad gangen og væbner mig med tålmodighed. I det mindste giver det pauser.

Ude i køleskabet i baggangen venter dejen til foccacia. Når kagen kommer ud, skal den smides ind. Groft havsalt, frisk rosmarin og masser af olivenolie på toppen og jeg er næsten sikker på, at det bliver godt, men vi får se lige om lidt.

Du vil sikkert også kunne lide