11

De overlevede

De ligner fløjl. De føles også som den fineste fløjl, men de dufter af meget mere end den slags tekstiler normalt gør. De dufter umiskendeligt af barndommens somre, tilbragt hos farmor og farfar, på gården oppe på Ørum Sønderhede.

�rteblomst

De stod allevegne deroppe i haven. De voksede også troligt i min egen lille have. Sommer efter sommer groede de velvilligt og farmor bar buketter ind, så de stod på hver en ledig plet i køkken og stue.

Alexander og jeg såede ærteblomster i foråret. Vi var lidt for sent ude og efterfølgende ikke for gode til at sørge for deres velbefindende, men da vi endelig kom i tanke om dem, nåede vi at redde nogle stykker, som blev placeret i en spand, med lidt at kravle på.

Krøller på halen

Ærteblomsterne overlevede, stik imod alle odds, og står nu for anden gang og blomstrer med små krøller på halerne.

Vi var nemlig, igen, ved at glemme dem, men gav dem kunstigt åndedræt og klap og kærtegn. Det belønnes heldigvis nu, for hver eneste gang vi sidder udenfor, kan vi dufte den søde og krydrede duft, som blander sig med alle havens andre dufte.

Planterne står fulde af endnu flere knopper og om lidt vil vi plukke en håndfuld, for det herlige ved dem er jo, at jo flere du plukker, jo flere kommer der. Vi skal have mange flere.

Du vil sikkert også kunne lide