12

Ligsyn

“Kom unger, vi skal se på lig i dag” havde den forventede effekt. De gad godt.

Tre meter under Algade var vi. Det lykkedes endelig i dag, at få adgang til Gråbrødre Klostret, som er gravet ud omkring ’95 og nu ligger, som konkret på en tid, der var engang. Endelig fik visitsen syn for sagen og jeg fred i sindet. Der blev gransket skår, fundamenter, kander, rosenkranse og ikke mindst lig.

Gråbrødre Klostret

Efter dette kulturelle indslag, havde ungerne vist sat næsen op efter McDonald, men sådan er verden så uretfærdigt skruet sammen, så skuffelsen stod malet i ansigtet på dem, da jeg insisterede på, at de også skulle ned at se Hjelmerstald, som jo oprindeligt er en del af klostret.

Lange med mere

Vi endte med en omgang dansende damer og jeg må indrømme, at ungerne ikke var ubetinget tilfredse, men fodret blev de – altså med det de kedelige voksne syntes var godt.

Her fra gik turen ned over Nytorv, hvor de måtte trave ind gennem Jens bangs Stenhus, mens de lidende og højlydt sukkende hørte mig fortælle lidt om historien bag huset og da de fik øje på Mc Donald, insisterede de voksne i stedet for på frokost nede i Duus’ Vinkælder, hvor man ikke kunne få fedtede burgere og slatne pommes frites. De hadede os vist.

Lidt af eftermiddagen blev brugt inde på Universitarium, som udstiller og gerne forklarer om lys og tilmed har en flysimulator, som til gengæld kunne opveje lidt af de tidligere så triste oplevelser.

Vi sluttede dagen af med at måtte vente på et par damer, som skulle ose. Heldigvis stod vi nede på Bleggårdsgangen og ventede.

Bleggårdsgangen

Der er en fantastisk udsigt til byens mest svulstige gavl…

Kvinder for...

Hvem ville turde modsætte sig? Ikke os i hvert fald. Vi holdt borgfred resten af dagen og jeg har en lumsk mistanke om, at ungerne slet ikke synes, at dagen var så forfærdelig, som de ellers prøver at overgå hinanden i at fortælle.

Du vil sikkert også kunne lide