13

Abrikosmarmelade

Sikke det lykkedes. Der er gode og rigelige forsyninger af abrikosmarmelade til hylderne nu og det smager pragtfuldt. Mette foreslog i et tidligere indlæg, at jeg lavede abrikosis med lavendel, men jeg tillod mig at digte lidt videre og endte altså med en abrikosmarmelade med lavendelblomster og det smager aldeles dejligt.

Forberedelserne

Jeg plukkede til en start 2½ kilo abrikoser, som jeg udstenede, skar i småstykker og siden vejede til omkring 2400 g. Jeg smed dem i en stor gryde sammen med 3 dl vand og lod dem koge 10 minutter.

Mens abrikoserne kogte og duften spredte sig rundt i alle husets hjørner, plukkede jeg lavendler og brugte tid på at pille blomsterne af, så jeg havde noget der ligner 4 spsk.

Efter de 10 minutters kogning, hældte jeg 800 g sukker ved abrikoserne og lod dem endnu en gang koge 10 minutter, for til allersidst at lade lavendelblomsterne koge med et par minutter, for lige at frigive olierne. Lidt Atamon til sidst, skal forhindre marmeladen i at mugne og så blev det ellers hældt på glas og lukket med det samme.

Abrikosmarmelade med lavendel

Nå ja, jeg smagte da lige på det. Det smager syrligt, med lavendel som et spændende supplement til abrikosen og er blevet tilpas sukret. Ikke alt for sødt, men lige som jeg kan lide den slags.

Fem store glas og et enkelt mindre, som er solgt til anden side.

Du vil sikkert også kunne lide