16

Hvem er skyldig?

Hjem fra “De varme lande” slæber jeg, år efter år, de mærkeligste ting. Underlige madvarer, usædvanlige dåsefrembringelser, sukker i kilovis og krydderier, så det halve kunne være nok.

KorianderjuicenJeg hjemtager også fornuftige ting, som bruges om og om igen herhjemme, men der findes altid plads til pusseløjerligheder, som den flaske korianderjuice, som smagte så vidunderligt og derfor bestemt måtte med hjem også, så ferien kunne genopleves gennem mundhulen.

Inde i køleskabet stod så min juice. Stille og ordentligt stod den og tog ikke meget plads, men passede sig selv, mens den ventede på den helt rigtige lejlighed. Så skulle den forfriske min hals og fornøje mine smagsløg. Troede jeg…

I nat har en synder åbnet flasken og tømt den i et drag. Tilbage står nu flasken, som ikke rummer andet end dråber af nektaren. Der er ingen at anklage, for hele bundtet sover, men de kan eddermame vente sig, kan de!

Du vil sikkert også kunne lide