24

Kaffestellet

Mens resten af huset endnu sover, tager jeg god tid til kaffebrygning, oprydning og i det hele taget tid til at vågne. Man skal ikke skynde sig, når man kan være langsom. Det benytter jeg mig af.

I papkasser på gulvet står mit nye kaffestel. Ikke at jeg mangler, men når det alligevel skulle smides ud, kunne det sagtens få en revival herovre og så er det jo et “rigtigt” kaffestel med sprøde lyde og tynd skal.

Kaffestellet

Når man tager underkop og kop i hånden, lyder en sprød og spinkel lyd fra friktionen mellem dem og den minder om min barndom, når vi var til kaffe hos farmor. Jeg kan næsten se farmor tage koppen op, så kaffen skvulpede lidt over. Så blev koppen forsigtigt løftet op og kaffen hældt tilbage fra underkoppen. Sirligt og helt uden at spilde.

Det er ikke noget dyrt eller fint stel, men lyden af det minder mig om min barndom. Det er ikke nogen ringe gave at få.

Du vil sikkert også kunne lide