12

Forskellen er ens

Man må jo undre sig, når man oplever, at noget virker og andet absolut ikke er i nærheden af det samme. Jeg prøver, efter bedste evne, at aflure hemmeligheden, men jeg er stadig ikke blevet klogere, for der sker det samme hver eneste gang.

Jeg gør, som jeg plejer. Denne gang virker det. Hvorfor?

Den franske basilikum

I min vindueskarm står den fineste, sprødeste og friske basilikum, som trives i stor stil. Den vokser og er efterhånden så stor og tæt, at jeg burde flytte den til en anden potte. Jeg tør bare ikke. Tænk om den dør…

Mine erfaringer med basilikum indenfor er temmelig dårlige, men denne her er hjembragt fra Frankrig og vokser med en vildskab, som er næsten skræmmende. Den får rigeligt vand i underpotten hver dag. Den drikker det hele og vokser videre.

Når jeg behandler den danske basilikum på samme vis, dør den. Hvad pokker er hemmeligheden?

Du vil sikkert også kunne lide