11

En “helt” med udlængsel

Jeg måtte ud, med bare tæer, i det stadig fugtige græs. Oskar var skræmt fra vid og sans og den slags kræver, at hans mor kommer og redder verden.

Inde i bregnerne lå en magelig kat, som ikke tog synderlig notits af min ellers så maskuline og enormt kloge hund. Den kiggede bare dovent på ham, mens han skræmt stod og ventede på, at den ville fortrække fra hans enemærker.

Måske er den forklaringen på hans underlige katteskræk, men lige så ligeglad den var med ham, lige så ligeglad var den med mig, indtil jeg var meget tæt på og temmelig vred. Så rejste den sig endelig dovent og slentrede ud under bregnerne på den anden side af hækken. Sejrsrusen har endnu ikke lagt sig herhjemme…

Bregnerne

Hunden er stadig en tøsedreng, men jeg er sikker på, at det skyldes en traumatisk oplevelse med en løsgående puma på Hjørringkanten og ikke det faktum, at han er og bliver bange for det meste.

Forøvrigt dufter der af efterår udenfor. Vemodigt er det, men når jeg ser Quang-Tong Luongs fotos af Vermont, kan jeg alligevel glæde mig til farverne, duftene, fugten og forfaldet.

Vermont

Han har taget så mange smukke billeder, at man kan få timer til at gå i hans galleri, men præcis dette billede taler til en længsel i mig. Måske er det udlængsel. Det rammes jeg af med mellemrum og så drømmer jeg bl.a. om steder, der minder om dette.

Tag selv et kig i hans galleri. Jeg er sikker på, at han også har fotograferet din drøm.

Du vil sikkert også kunne lide