13

Der er så smukt derude

Der er ikke mere korn derude. Alt er hentet hjem og lige nu stakker de hø, så det er en lyst. Hærdebrede landbrugsmaskiner optager Alfarvej og tvinger farten ned til snegletempo. Det gør ingenting.

Danmark i august

Stubmarkerne står og lyser under den blå himmel, som i dag er oversået med dramatiske skyer, som ind imellem smider en dråbe eller to. Jeg ruller vinduet helt ned, mens jeg kører op ad Landmandsvej og ind i landsbyen, som er stille.

Denmark-in-August-II.jpg

Lige udenfor ligger mulden. Den er klar til endnu en omgang afgrøder og der er travlhed på landet. Regnen driller og når det er tørt, skal det gå stærkt og arbejdet må fra hånden. Allevegne er der folk, som med røde kinder bander af alle de sorte skyer, mens de står på markerne iført gummistøvler og kaffekop. De kigger truende op på himlen over Himmerland, mens de tæller timer med tørvejr.

Denmark-in-August-III.jpg

Jeg kan nøjes med at nyde. Jeg behøver ikke tænke på regn eller sol. Jeg kan alene koncentrere mig om, at drikke Himmerland i store og mundrette slurke, så det gør jeg, mens jeg nyder, at jeg bor ganske få kilometer fra så smukke landskaber.

Jeg er en heldig kartoffel og dem er der forøvrigt alt for få af til salg ved de boder, jeg kommer forbi på min vej…

PS – nej, jeg har ikke fri endnu, men en pause mellem opgaverne. Den blev tilstrækkeligt lang til, at jeg gad køre hjem. 

Du vil sikkert også kunne lide