6

Lokalhistorien kort

Lokalhistorisk Forening har lige været her, for at tage billeder af huset. I næste nummer af deres blad, vil de bringe lidt om ejendommen.

Om Gug i Bogen om Himmerland 1958:

Side, afsnit, tekst
192, Stednavne.
Gug, S. Tranders s. Fleskum h. 1425 Gugh, udtalt [guw´r]. Heri ser Svv. Aakjær et navneord beslægtet med oldn. gygja ‘hulning, (fald)grube’, hvorimod Hald mener *gy ‘kløft’, en afledning til oldn. gjá, og endelsen -høj.

Så kloge blev vi. Vi bor i Gugh. Vi fik tilmed lovning på lidt historier om ejendommen og fik endda en forklaring på de betonfundamenter, som findes nede bagerst i haven.

Vores egen formodning var, at det måtte være rester af nogle gamle drivhuse, for området herude har gennem mange år, været oversået med gartnerier, men Leo kunne en anden historie. For mange år siden boede en familie her på gården, som drev hundekennel. Det skulle angiveligt være resterne efter hundenes løbegårde, men det skulle altså vise sig i dag, at Leos hukommelse eller viden ikke er helt i tråd med virkeligheden.

Det er faktisk fundamenter efter drivhuse, som engang var med til at brødføde den familie, som ikke alene kunne leve af den omkringliggende jord. Tænk om bare ét af dem havde overlevet… *suk*

Du vil sikkert også kunne lide