8

Der er tegn i sol og måne

Udenfor regner det. Vejret i dag har været regn og rusk, men det gør ingenting, når bare temperaturen indenfor er rar. Det har den været og vi har opgivet udendørslivet denne weekend.

EfterÃ¥r om lidtDer er ellers nok at tage fat på, når man skal have gjort klar til efterårets komme, men vi regner med at nå det meste, helt som de forgående år. Det har ingen hastværk, men det bliver tydeligere dag for dag, at haven lukker ned til efteråret og den kommende vinter.

Snart skal jeg have hentet krydderurter ind til vinterens gryderetter. Jeg samler dem i bundter, som bliver hængt til tørre.

Nogle ender som krydderviske, for det er praktisk, at have sådan en at smide i en gryderet eller en omgang hjemmelavet suppe og på den måde udnytter jeg krydderurterne optimalt, for det er ingen besvær, at få lidt af det hele med på denne måde.

Måske ender det med tørvejr i næste weekend. Søndagen skulle efter sigende blive min, så der kunne jeg med fordel planlægge, at hente krydderurter, brombær og æbler og få skidtet omsat til noget langsigtet brugbart.

Lige om lidt...

Jeg tænder lanternerne på terrassen om aftenen. Jeg nyder, at der er levende lys derude, nu hvor tiden for udendørs aftensmad er forbi. Jeg synes terrassen lever på den måde og jeg elsker, at jeg hver aften må udenfor uanset vejr eller vind, for at slukke hist og pist.

Mine hynder ligger stadig ude under halvtaget, for hvem ved om der pludselig er en eftermiddag med solskin, som giver mulighed for nogle timer udenfor, som sidste søndag? Så skulle man være et skarn, hvis man ikke var beredt.

Håbet er lysegrønt… eller vel nærmere orange efterhånden…

Du vil sikkert også kunne lide