9

Nattespænding

Vi bor lige op ad Østerådalen og det betyder ind imellem mere spænding, end vi abonnerer på. Således også i nat, hvor jeg pludselig vågnede ved en infernalsk larm og en projektør, som lyste haven op til dag.

Lige oven over huset hang en helikopter, som dog hurtigt fortrak ud i ådalen igen, men den vendte tilbage med jævne mellemrum i løbet af den næste 1½ time, så jeg opgav at sove og brugte i stedet tiden på at fantasere om alle de forbrydere, de var ude at jagte i natten. Jeg endte endda med at vække Kenneth og beordre ham på rundtur til samtlige døre på matriklen, for at sikre, at de var låst allesammen.

Det skulle vise sig, at der var helt andre årsager til helikopterens ihærdige afsøgen af området. En ældre mand var tidligere på aftenen blevet indlagt ovre på sygehuset og var pludselig forsvundet fra lokaliteten igen. Han havde akut brug for pleje og var ikke i stand til at tage vare på sig selv, så naturligvis startede man en eftersøgning. Dele af den foregik i Østerådalen, som nemt kan drille et forvirret menneske, som er kommet på afveje, men desværre havde kilden til historien ikke hørt, om den ældre mand er fundet i god behold.

Jeg fik ikke megen nattesøvn, men skidt med det, hvis bare de vil love mig, at han er fundet og det helst i god behold. Det er ingen spøg at blive væk i ådalen en kølig septembernat.

Du vil sikkert også kunne lide