20

Æblegelé

Æblegelé af skræller er en helt fantastisk opfindelse. Normalt ville jeg smide dem ud, men de er nu forvandlet til den smukkeste, røde gelé, som dufter helt fortryllende af sæsonens sparsomme æblehøst.

�blegelé

Der er ingen stor kunst bag geléen. Skrællerne smides i en gryde og dækkes knapt med vand. De får lov til at buldrekoge 10-15 minutter, hvorefter jeg hælder dem i saftpose, hvor de får lov til at dryppe en times tid. Almindelige mennesker, med en tålmodighed, som er væsentligt større end min, kan med fordel lade dem dryppe endnu længere.

Saften måles op og sukker tilsættes i forholdet 1 liter/750 g. Lad skidtet koge ind til det tykner, eller gør som mig og brug geléringspulver, så resultatet er sikret. Til sidst et skvæt Atamon og det er klart til at blive hældt på glas.

Et viskestykke lægges henover glassene, som lukkes den følgende dag, når geléen er blevet kold. Vupti… julerødt æblegelé til en grå vinterdag…

Du vil sikkert også kunne lide