8

Confit de Lait

Egentlig er det en vinterforteelse, men tiden skal gå med noget, så i dag er der lavet karamelsmør med en snert kanel, bare fordi vi kunne…

Karamelsmør

Blandingen passer sig selv det meste af tiden og pludselig, på et øjeblik, forvandles det til den lækreste karamel – lige til at smøre på brød eller putte i teen alt efter lyst og facon. Hældt på glas og sat i køleskab holder det temmelig længe, hvis man altså kan lade det stå. Konsistensen er som en god honning.

Vi får gæster i weekenden. Hun skal have surt og syrligt, så mine marmelader plejer at ryge (med teske, direkte fra glasset), men han elsker alt det søde, så måske der kan lokkes lidt i ham.

I hvert fald er der rigeligt og med kanel i, smager det rigtigt godt. En anden variant er en flækket vanillestang. Skrab kornene ud og kom i mælken, inden du koger den. Økologisk mælk, økologisk piskefløde og økologisk rørsukker. Så bliver det næsten sundt, men kun næsten…

Du vil sikkert også kunne lide