14

Øh… hvad for noget?

– Det er Liselotte…

– Hej, jeg ringer angående abrikoschutneyen!

– Jaså…?

– Er den sæson nu?

– Hvad er sæson nu?

– Jeg ringer angående.. jeg håber ikke jeg trænge mig på, men jeg slog Dem op på Gule Sider… altså angående den der abrikos. Er den sæson?

– Sæson? Øh… abrikossæsonen i Danmark er forlængst forbi, hvis det er hvad du mener, men hvad taler vi lige om?

Cirka her ligner jeg noget, som er faldet ned fra månen. Jeg taler med en ung mand, så meget kan jeg høre. Jeg kan også konstatere, at han ikke umiddelbart er dansk, men dog taler et fint omend finurligt dansk, men han fortsætter ufortrødent på trods af mine lamme svar…

– Jeg tænker abrikoschutney. Læste om det på nettet og tænkte kunne ringe til Dem. Er sæson nu eller forbi?

– Øh… abrikoserne kan man ikke finde friske i Danmark nu, hvis det er hvad du mener?

– Kan man få?

– Øh… abrikoser? Ja, man kan da sikkert bestille dem hos en god grønthandler, som så kan bestille dem hjem…

– Ja, man kan. Abrikos ikke sæson nu så? Jeg tror abrikossæson… Jeg skal eksamen i morgen…

– Øh, nej, det er ikke abrikossæson nu. Abrikoserne skal bestilles fra udlandet, hvis man skal have dem… Nej altså helt ærligt, hvor ringer du fra?

– Kastrup. Kender du København Lufthavn?

Her går det altså galt for mig, men jeg holder gode miner til slet spil og fortsætter ufortrødent den mildest talt bizarre samtale lidt endnu.

– Ja, jeg kender Kastrup. Hvad er det for noget med en eksamen?

– Ja, i morgen tidlig. Eksamen.

– Hvilken eksamen?

– Tjenereksamen!

Her falder brikkerne så næsten på plads. Den unge mand sidder i Kastrup og er i gang med at forberede sig på eksamen i morgen tidlig. Han leder efter noget om abrikoschutney og forvilder sig ind på min side, hvorefter han beslutter sig for at ringe til mig. Jeg må kunne besvare nogle af hans spørgsmål om abrikossæsonen i Danmark, så han griber telefonen og ringer til Aalborg. Han er ikke uden gåpåmod, så jeg håber eksamen går godt i morgen, selvom han fik mig til at føle, at jeg måtte medvirke i en eller anden tåbelig tv-produktion som Skjult Kamera.

Skulle det sidste vise sig at være tilfældet, skal han vide, at han er så godt som død allerede.

Du vil sikkert også kunne lide