21

Skovbakken

Efter turen på 9. sal, trængte jeg til en smule luft og den er der masser af omkring Skovbakken. Nogle af Aalborgs dyreste adresser befinder sig lige her og det hænger bl.a. sammen med den fantastiske udsigt man har, her på en af byens 7 høje.

Foran mig ligger Skovbakkevej, som er en af Aalborgs stejleste gader. Jeg husker som barn, når min far ville drille. Så tog vi en tur op ad Skovbakkevej, mens han lod som om bilen næsten ikke kunne slæbe sig op. Vi klamrede os til bagsædet, overbeviste om, at vi om et øjeblik begyndte at glide baglæns.

Man kan se ud over Nørresundby her fra. Midt i billedet er “Siloen”, som efterhånden er blevet et af den nye havnefronts vartegn. Den ligger i Nørresundby og rummer lejligheder med fantastisk udsigt over fjorden.

Udsigten fra Skovbakken

Til højre for billedet ligger Aalborgtårnet, som naturligvis ville give endnu bedre udsyn over Aalborg og omegn, men jeg klarer mig fint med den jeg har, stående godt og solidt plantet i den ålborgensiske muld.

TÃ¥rn og Egeholm

Kører man lidt længere ind i landskabet af Søndre Skovvej, ender man med udsigt til Egholm, som kan anes i det fjerne. I hele området er anlagt grønne, smukke anlæg, som byder på kunst og smukke beplantninger kombineret med naturlig skov. Ind imellem alt dette ligger enkelte huse, som jeg slet ikke vil begynde at gætte priser på, men deres udsigt er misundelsesværdig.

Ude af bilen kunne jeg høre chimpanserne, som hyggede sig i buret omme i Zoo, som ligger midt i samme område. Udenfor burene, mellem træerne, var der så mange stavgængere, at jeg endte med at føle mig hensat til en eller anden bizar Felliniproduktion.

Skoven

Udsigten over Aalborg er fantastisk og kombineret med muligheden for at gå en tur i skoven, er hele området faktisk en attraktiv del af Aalborg, som vi herhjemme bruger alt for lidt. Måske skulle vi tage en tur udenfor Zoos mure, når vi næste gang er deroppe.

Snart har vi igen muligheden. Jeg glæder mig.

Du vil sikkert også kunne lide