9

Jubi, det er ferietid!

Skrubbe og skureSå oprandt dagen, hvor vi skyder efterårsferien i gang. Den burde måske anvendes til almindelig skrubben og skuren, men ikke tale om, at vi gider bruge den på så triste ting. Vi skal hygge os og have det sjovt. Den slags kan man selv bestemme, så det gør vi.

Vi har været afsted på fantasiens vinger, for denne ferie må gerne indeholde lidt andet end det, som hverdagen byder på, men med de begrænsede udfoldelsesmuligheder vi har, kræver det en god portion opfindsomhed.

Vi snakker om biografen, film set hjemme i sofaen, dekorationer af efterårets rigdomme – kastanjerne har vi nok af – og måske en tur ud i det stadig helt fantastiske vejr. Man må sno sig, sagde ålen og det valgsprog kunne gælde for os også. Vi er enige om, at den manglende mobilitet ikke skal ses, som andet end en ekstra udfordring. Der skal stables med puder og risposer, vi skal være opfindsomme, men kommer tid, kommer råd, så vi er ved godt mod.

Stranden

Solskinsdaseri ved stranden er forlængst forbi, men der er dejligt ved Vesterhavet og kan vi få stablet Alexander til rette, kan vi køre derop og flyve en tur med en af dragerne. Vi kan sidde i bilen og se solnedgangen. Vi kan også spise en is. Vi kan nu køre korte ture, så det skal udnyttes.

Vi har venner fra Roskilde, som tager den sædvanlige efterårsferie i Lønstrup. Dem skal vi se og det glæder vi os meget til. De er det bedst tænkelige selskab og de gider, at vi er lidt svære at have som gæster, fordi det kræver en mindre ommøblering, for at få plads til os. Vi håber, at vi kan komme en smut op til dem, for lige der ligger Vesterhavet jo, men vi skal også have dem herind en smut. Det plejer at inkludere en “dametur” til centrum. Det er i orden med mig.

Vi har i dag aftalt med Alexanders skole, at han skal afsted igen efter ferien. De er indstillet på, at det må løses alternativt, indtil kommunen får fundet en holdbar løsning. Udsigten til, at Alexander igen kan få set andre mennesker end os, er rigtig rar. Han er glad og vi er også lettede ved udsigten til timer, hvor det ikke er os, som skal trække kaniner af hatten. Vi har simpelthen ikke flere og det giver overskud at vide, at det er en anden hverdag, der venter på den anden side af ferien.

Jeg er sikker på, at denne ferie bliver rigtigt god. Jeg kan mærke det :-)

Du vil sikkert også kunne lide