13

Krimskrams og radiobiler

Når man er i Aalborg, er der naturligvis mulighed for, at tage ind til centrum og slentre en tur, hvis man kan lide den slags og det kunne en af gårsdagens gæster. Faktisk er det et must for hende, at komme ind forbi midtbyen og jeg melder mig som regel gerne, som frivillig medløber. Hun insisterer altid på en tur ned i Nørregade, hvor mænds værste mareridt ligger.

Inside Living er en sand guldgrube af absolut unødvendigt krims krams, som ene og alene sælger, fordi nogle kvinder elsker, at dekorere og pynte boligen med alt fra duftlys til puder syet af antikke indiske sarier over plantebeholdere i zink, vaser af stort set enhver beskaffehed og så forøvrigt alt derimellem.

Inside Living

Butikken er beliggende i to gamle huse og har bl.a. adgang til en lille gård via en gammel port, som også bugner af små charmerende opstillinger. Overalt hvor øjet vender sig, er der stilleben, som indbyder til et ekstra kig, så det tager lang tid at endevende butikken og jeg ved, af erfaring, at mænd hader den.

I går var vi to kvinder alene afsted, så der blev brugt rigelig tid derinde. Der var ingen slinger i valsen, da vi gik i gang. Vi foruragerede langsomt og omhyggeligt, for det skulle nødig ske, at noget forbigik vores opmærksomhed og vi gik heller ikke tomhændede derfra. Til gengæld var alle vores indkøb af den slags, som sagtens kunne undværes, men vi er begge uden rygrad og sådan er det så bare. Vi havde det herligt.

Herfra gik turen byen rundt og vi kom bl.a. forbi Klostertorvet, som om vinteren er utroligt hyggeligt, med aftenbelyst skøjtebane. Her i oktober, er torvet forvandlet til en dårlige parodi på et omrejsende tivoli og man kan kun glæde sig til, at de igen får etableret isen, for blinkende lygter og radiobiler er bare ikke særligt charmerende.

Klostertorvet

Resten af dagen/aftenen og natten er tilbragt i gæsternes gode selskab og morgenen bragte et frygteligt bord med sig, for vi væltede i seng tidligt i morges, uden tanke for oprydningen. Det hævnede sig for et øjeblik siden og jeg ærgrer mig over, at jeg var den første oppe, men til gengæld er kaffen klar om et øjeblik.

Du vil sikkert også kunne lide