11

Madplan

Jeg tror, at vi vil følge Anitas gode eksempel herhjemme. Vi vil lave suppe. Vejret er smukt i dag, men derfor kan man sagtens ønske sig en omgang varm suppe til aften og det skal blive den gode kartoffelsuppe, som kommer på bordet.

Suppegrønt

Grøntsagerne er allerede på matriklen, så det er ikke nødvendigt med indkøb til den ret, men i verden findes tusindvis af fristelser og pludselig luftede jeg mindet om én af dem. Den gode gamle æblesuppe. Den med tvebakker og kanelsukker. Den, som er blød og cremet og gerne kan serveres med iskold flødeskum.

Resten af familien har ikke et roligt øjeblik med min trang til at kræse for dem. Jeg tror, at det er et udslag af at ville gøre skidt godt og det er vel sådan det skal være, lige nu, så tvebakker skal skaffes.

Suppeæbler

Æblesuppen laves på hukommelsen, men det er omtrent 1 kilo æbler, 1 liter vand, vanillestang, lidt citron og så ellers lade hele arsenalet koge til æblerne er møre. De blendes (farmor kom skidtet gennem en sigte) og suppen smages evt. til med yderligere sukker.

Tvebakker kommes i suppen, drysses med kanelsukker og ligger og svupper til de er bløde. Der toppes med klatter af iskold flødeskum og så spises der ellers igennem. Jeg tror lige, at vi kan klare det.

Du vil sikkert også kunne lide