21

På handlen

Amsterdam er en fremragende by, når man er udstyret med lyst til at shoppe. Der er små specialiserede butikker overalt, hvor man vender sig. Der er stormagasiner også, men det er nu de små butikker, som oftest byder på fristelser.

Forelskelsesfrakken

I en lille sidegade lå en skøn butik, som i udstillingsvinduet havde en helt vidunderlig frakke, som jeg på stedet forelskede mig i. Jeg strøg ind i butikken, for at prøve den, men desværre havde han kun den ene, som stod i udstillingsvinduet og var en størrelse alt for lille, så det blev ikke til nogen opsigtsvækkende frakke fra Amsterdam i denne omgang.

I butikken var en sand velsignelse af de smukkeste stykker tekstiler i smukke farver og mønstre, men jeg holdt mig på måtten og nøjedes med at drømme lidt om, at frakken lige havde været der i min størrelse. Så havde jeg med sikkerhed været kulørt nu.

Lampetterne

I nabobutikken hang de herlige lamper, som jeg allerede tidligere har skrevet om herinde. De var til salg, jeg var fristet, men i sidste sekund endte det med, at jeg i et øjebliks klarsyn, erkendte, at jeg ikke lige har pladsen til en af dem, men sjove var de!

Julepynt fra Mexico

Længere henne ad gaden lå en butik, som udelukkende var dedikeret alt muligt og umuligt fra Mexico. Jeg kiggede længe på julepynten derinde, men besluttede mig for, at jeg i virkeligheden er ufattelig traditionel, når det kommer til den slags. Altså med undtagelse af nisserne, som sjældent ender i mit hjem. Til gengæld er det temmelig rødt op mod julen og gerne med julebukke, masser af stearinlys og ikke én eneste glitrende julekugle for meget. Jeg er vel fra jylland… eller nowed…

Madonnaer

Dog må jeg hellere indrømme, at jeg var mere end fristet af de mange smukke Madonnafigurer i butikken og jeg blev da på det nærmeste helt umulig, da jeg fik øje på nogle kæmpestore, fede basunengle, som kunne hænge i loftet. Kenneth måtte bruge lang tid på at forklare mig, at der i vores bondehus er så lavt til loftet, at de omtrent ville komme til at slæbe de yndige og uskyldige fødder langs gulvet. Jeg er stadig ikke helt overbevist om det rigtige i det udsagn, men skidt. Det er ikke sidste gang, jeg har været i Amsterdam.

Du vil sikkert også kunne lide