11

Morgenlys

Morgenlys i lanterneMorgenlys er også, at tænde lanternen og lade det bløde lys brede sig i køkkenets ene hjørne. Kulden er påtrængende her til morgen, men bruserens varme vand jagede det meste af den på flugt.

Om et øjeblik kommer en af mine gode kolleger. Vi skal arbejde sammen i dag. Hele dagen. Det bliver dejligt, for vi har det altid sjovt og hyggeligt. Vi kører sammen fordi det er rart og hyggeligt og fordi det er praktisk. Det sidste burde være udslagsgivende, men er det ikke.

Morgenerne er stille nu. Alexander mangler fortsat i lydbilledet, men Oskar er endelig holdt op med at ligge ude foran hoveddøren det meste af dagen. Måske er han også ved at forstå.

I morgen skal urnen sættes i jorden og stenen lægges på, så Oline kan få sat sin lanterne. Det bliver både en grum, men også en fin dag, er jeg sikker på. Tingene skal afsluttes og dette her er én af måderne på det.

Præsten ringede i går. Hun ville høre hvordan det gik os og om vi havde lyst til en samtale. Vi fortalte hende, at vi var meget glade for forløbet omkring den kirkelige handling, men at vi ikke havde brug for en samtale. Vi er afklarede omkring Alexander. Vi har ikke brug for hende til at fortælle om himmel og Gud. Alexander var et godt menneske og et rigt bekendtskab. Det er nok for os. Vi er bare taknemmelige for at have kendt ham de næsten 17 år, han skulle være her. Nu skal vi finde en ny sti at træde og den skal vi nok finde med tiden og sammen.

I dag bliver en god dag.

Du vil sikkert også kunne lide