28

Barsk eftermiddag

Vejret var utroligt smukt, da vi ankom til kirkegården. Oppe ved Alexanders grav, et stykke oppe af stien, stod en af kirkegårdens folk allerede klar med spade, sten og urne, kunne vi se. Jeg kunne mærke det i maven. At det var nu.

Solskinsvejr på en barsk dag

Et kort sekund var jeg klar til at flygte, for hvis jeg gjorde det, var det ikke virkeligt endnu, men jeg er alt for pragmatisk til den slags virkelighedsflugt, når det kommer til stykket, så jeg fulgtes med de andre op til graven.

EndegyldigtJeg fik lov til at være den, som sænkede Alexanders urne i jorden. Jeg var så bange for, at det skulle være et tilfældigt menneske, som gjorde det, men sådan blev det heldigvis ikke. Det blev hans mor. Sådan skulle det være.

Bagefter blev stenen lagt og den var blevet helt, som vi ønskede den. Vi tændte den røde lanterne og Oline satte den på hjørnet af stenen, sådan som hun ønskede det.

Det blev fint, men også skræmmende virkeligt, at Alexander ikke er her længere. At se hans navn på en gravsten er mere end barskt, men jeg lærer en skønne dag, at leve med det.

Jeg synes det var en frygtelig barsk eftermiddag, men vi kom igennem den og nu er Oline og Kenneth sendt i byen, for at købe juletræ, for sådan et skal der jo også til.

Du vil sikkert også kunne lide