7

Make food, not war

Jeg har fået foræret et nyt valgsprog. Det er godt og effektivt for det gode klima, så jeg vil prøve at efterleve det, den næste tid.

Make food, not war

Mindre krig og mere mad. Ikke at jeg har specielt godt af det, men tanken bag er god og jeg kan stærkt anbefale, at man mødes over noget til maven, for det virker oftest befordrende for den gode snak.

ValgsprogI dag var det ikke mad, der var på bordet. Det var julerestegodter, som stod og fristede, da Emma kom med sin familie, men til gengæld havde hun ordene med, i bunden på den smukkeste, turkise skål, som jeg allerede elsker højt.

Emma pruttede ikke det mindste ved bordet. Det var en fæl skuffelse, men til gengæld er hun akkurat lige så lækker og sjov, som jeg havde på fornemmelsen, at hun måtte være.

Hun elsker clementiner, synes spøgelser og dem med gule øjne er farlige og hun mener bastant, at Oskar bliver ked af det, hvis man råber efter ham. Hun har jo ret og forøvrigt de smukkeste brune øjne, jeg længe har set.

Hun har også en marcipangris af en lillebror, som har hoppet, danset og grinet på mit skød. Han er lige til at spise, men forældrene insisterede på, at få både ham og Emma med hjem igen.

Der er blevet snakket om alt mellem himmel og jord og i virkeligheden meget lidt om weblogs. Der er blevet spist marcipangrise – de ægte af slagsen – og der er blevet likørsmagt.

Livet og alle dets forunderligheder er vendt og imens insisterede Emma på, at sidde på en skammel inde ved stuebordet og spise clementiner, som Kenneth allernådigst fik lov til at skrælle inden. Hun gad ikke de voksne og det er vel forståeligt nok, for det var temmelig svært, at få et ord indført og så var der forøvrigt også en Disneykanal, som trak.

Emmas far har jeg desværre måttet skuffe fælt, men med tanke på Emmas manglende prutter, er det vel ikke noget at have ondt af.

Marcipangrisen, som skulle slås ihjel viste sig, ikke at være den udfordring han havde regnet med. Èn mundfuld er rigelig til skidtet, som ikke er større end en femkrone, men til gengæld havde grisen søskende, som også lå lige til løgnhalsen, så er Anders gået grisefattig herfra, er det hans egen skyld.

Det blev en herlig dag, som kunne efterfølges af en lækkerlur, men nu fordrer virkeligheden aktivitet i køkkenet. Morgendagens dessert skal kreeres, så jeg må i gang.

Du vil sikkert også kunne lide