52

Nye tider venter

Nytåret har altid kaldt på det vemodige i mig. Jeg sprudler ikke nytårsaften og har aldrig gjort det. Jeg er eftertænksom og en smule stille. Jeg er taknemmelig og jeg ønsker troligt, hvert eneste år, at det nye år må blive godt for alle de, som jeg elsker og holder af, mens jeg tænker på alle de, som ikke er så heldigt stillet, som jeg.

Jeg ønsker også hvert år, stille og for mig selv, at Alexander må blive i vores midte og undgå alt for mange besværligheder i det kommende år. Det sidste ønske, vil jeg gemme væk og i stedet vil jeg takke for, at jeg fik lov til at elske og låne ham så længe, som jeg gjorde.

Herhjemme synes vi ikke, at det er rart, at gøre status over året, som i aften rinder ud. Vi synes faktisk slet ikke, at det er hverken sjovt eller spændende, at skulle tage hul på et nyt år, for den jord vi stod solidt plantet på for en måned siden, rystede pludselig så voldsomt, at vi faldt og vi har knapt rejst os endnu.

Vi slog os. Mærkerne har vi også stadig, men vi ved, at den slags fortager sig og afløses af erfaringer, som kun gør livet rigere, selvom vi aldrig nogensinde ønskede, at høste på de marker, vi blev sendt ud på.

Er vi heldige, viser afgrøden sig at være brugbar og det tror vi såmænd, at den er. Det handler oftest om fantasi og viljestyrke, at få det bedste ud af det værste. Vi har begge dele, så vi skal nok komme videre, selvom timerne ind imellem kan føles lange og stilheden næsten larmende.

Tilbage sidder vi, som en underlig amputeret familie, der nu skal leve videre med fantomsmerter og nye præmisser for hverdagen, men samtidig rummer det nye liv også nye muligheder. Det er de sidste, vi skal lære at se, gribe og bruge. Det ville Alexander have ønsket.

Vi er på vej, men vi ønsker ikke året 2006 tilbage. Vi ønsker det anderledes. Det sidste, lader sig ikke gøre, så vi lever videre med bevidstheden om, at vi gjorde det bedste, vi formåede og så venter der jo et 2007 ude i horisonten.

Det nye år skal bruges til at finde nyt fodfæste. Vi skal skabe nye drømme og nye rammer, for det fremtidige liv. Vi kan sagtens. Vi har masser af tid. Efter 2007 kommer endnu et år og endnu et…

Vi vil så gerne sige tak til alle de mennesker, som undervejs i den sidste tid med Alexander, formåede at løfte os. Det er gjort med omsorg og omtanke og hver eneste gang, har vi været glade og uendeligt taknemmelige. Ingen kan tage sorgen fra os, men mange har gjort den lettere at bære.

Tusinde tak for året, der gik, og til sidst et godt nytår til alle derude i det ganske land…

Godt nytår

Pas godt på jer selv og hinanden. Vi ses på den anden side, i 2007.

Du vil sikkert også kunne lide