18

Jeg kan…

I dag har jeg fridag. For alvor. Altså ingen aftaler, intet arbejde, som ligger og venter og derfor en hel dag til lige, hvad der passer mit kram. Det passer mig vældig godt, kan jeg mærke.

Rødder

Jeg traver langsomt gennem huset. Efter den første kop kaffe orker jeg godt, at tage et kig ned i Olines ende.

Hun har værelse i den anden ende af huset og ved siden af værelset, sit eget badeværelse. Den rene luksus, men sådan er det altså og derfor forpligter det også en smule, hvad angår oprydning m.m. Jeg bliver glædeligt overrasket. Der ser rimeligt ud. Værelset er måske rodet, men ikke mere end, hun kan klare det på ganske kort tid. Badeværelset rimelig sirligt, men det er jo også derinde, hun bruger lang tid hver morgen, for at tage sig godt ud inden skole. Det skal vel være i orden, inden den helt store modellering om morgenen.

I vindueskarmene finder jeg kedelige hyacinter. Jeg tager dem med til køkkenet, hvor jeg når at smide jord over det meste af gulvet, inden jeg er færdig med at fjerne dem. En støvsuger vil utvivlsomt gøre godt senere.

Potterudvalg

Det sidste efterlader mig med en stak potter, som sagtens kan fyldes med hyacintløg i løbet af dagen. Jeg når at bede Kenneth om, at tage forbi torvet på vej hjem. De må have blomster. Jeg trænger sådan.

Nu sidder jeg igen. Sidder og drikker kaffe og nyder, at jeg intet skal, men bare kan hele dagen. Det er den skøn følelse, som har været savnet længe.

Du vil sikkert også kunne lide