19

Lauras sommerstemning

Da jeg i sin tid skulle indrette mit første børneværelse, var jeg meget betaget af Laura Ashley, så det eneste der duede, var naturligvis en tur ind forbi butikken, som vistnok lå nede i Læderstræde. Butikken er forlængst lukket, men jeg husker tydeligt, hvor længe jeg var om at beslutte mig for tapet, farver og stoffer. Der var en sand rigdom af forskellige mønstre, kulører og en ekspedient, som ikke var sen til at diske op med alle mulighederne.

Jeg kiggede tapetbøger, lånte farvekort og stoffer med hjem, malede små farveprøver på skråvæggene oppe under loftet og besluttede mig til sidst for værelsets udseende. Jeg glemmer aldrig det færdige resultat, for det havde krævet så meget tålmodighed af os begge, at det til sidst var en opgave vi helst var fri for. Tapetet ville ikke fæstne på de gamle vægge, malingen ville ikke tørre i det kolde og fugtige hus og sådan tog det altså meget længere tid at gøre værelset klar, end jeg nogensinde havde drømt om. Til gengæld endte det med at ligne en drøm. Jeg var tilfreds, men sikke et arbejde.

Sommerstemning

Foto: Laura Ashleys Inspirationskatalog 

Betagelsen af Laura Ashley er såmænd ikke aftaget. Jeg synes stadig, at tingene er smukke og jeg elsker det lyse, nordiske, så et kig i inspirationskataloget er stadig en fornøjelse.

Jeg kan endda driste mig til at drømme om nytapetserede vægge, sarte pasteller og evig sommer, men det kræver vel bare, at jeg nævner idéerne for Kenneth…

Strandstemning

Foto: Laura Ashleys Inspirationskatalog

Ikke desto mindre er det jo tilladt, at lade sig inspirere og det behøver jo ikke inkludere tapeter, som ikke fæstner, maling, som ikke tørrer og frustrationerne der følger med den slags oplevelser. Man kan vel starte i det små med at skifte tekrusene ud.

Du vil sikkert også kunne lide